Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

1/8/12

Catalunya ha activat el Pla Alfa per les altes temperatures que es preveuen

El departament d'agricultura de la Generalitat de Catalunya ha activat el Pla Alfa al nivell 3 donades les altres temperatures que s'enregistrren avui, i que es mantindran en lleugeres oscil.lacions possiblement fins el proper cap de setmana.
PREVISIÓ DE LA RADIACIÓ ULTRAVIOLADA
EL TEXT INDICATIU
En aquest sentit els responsables de controlar la meteorologia estan pendents dels canvis climatològics que es vagin observant per a mantenir el nivell o bé reduïr-lo o incrementar-lo si fos necessari perquè s'està poendent tant de les elevades temperatures com dels nivells d'humitat ambiental. El nivell 3 implica que queda totalment prohibida qualsevol activitat que pugui originar un incendi, tota mena de treballs forestals, la sega, la caça i altres activitats que comportin la utilització d'estris com les barbacoes, eïnes radials, etc. 
El Parc Natural del Montsant i les Muntanyes de Prades són les que es consideren de major risc, i és per això que tant els agents rurals com els Mossos d'Esquadra s'han implicat en realitzar unan exhaustiva vigilància amb un total de 37 agents.
També a les comarques gironines s'ha desplegat un ampli servei de vigilància. I és que avui, sense anar més lluny, sis territoris peninsulars, Murcia, Jaén, Córdoba, Albacete, València i Alacant, poden superar els 40 graus centígreds al centre de la jornada i a primeres hores de la tarda i estan sota l'alerta tarojna. Lleida, Osca i Saragossa, Les Canàries i Mallorca, Eivissa i Formentera estan sota l'alerta groga.
La zona peninsular que menys afectada quedarà per les elevades temperatures són les situades a l'extrem nordest i especialment la franja cantàbrica. No es descarten núvols d'evolució als Pirineus que podrien deixar anar algun xàfec.. Enllaç informatiu de l'evolució diària del temps Avisos Meteorológicos en España