Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

13/8/12

El satèl.lit CryoSat-2 confirma el ràpid desglaçament de l'Oceà Àrtic

La massa de gel al Pol Nord en data del 26 de juliol del 2012
La noticia no és nova. El Pol Nord va perdent la massa de gel cada any amb més rapidesa. Els cientifics que fan el seguiment dia a dia de les dades que va oferint el satèl.lit CryoSat-2 dissenyat especialment per a l'anàlissi de la cap de gel de l'Àrtic, ja no tenen gaires dubtes: El Pol Nord en pocs anys perdrà tota la massa de gel durant els mesos d'estiu.
Segurament que més d'un politici per descomptat els especuladosr es deuen estar fregant les mans. Si el Pol Nord es desglaça tan ràpidament com s'anuncia, els enfrontaments fronterers i de reclamacions de drets territorial sobre aquest territori pràcticament verge estaran servits ben aviat. De fet, temps enrere ja hi van haver certs conflictes, de moment verbals, entre els països que limiten amb lÀrtic: Noruega, Russia, Canadà, USA per la qüestió d'Alaska i Islàndia. Recordem la col.locacó d'una bandera russa a les profunditats de l'oceà Àrtic, amb un clar intent de demostrar les reivindicacions territorials de Rússia en aquest part del Cercle Polar Àrtic.
La massa de gel al Pol Nord en data 13 d'agost del 2012
Sempre m'he preguntat de què han servit i cntinuen servint tantes cimeres sobre el canvi climàtic, per reduir les emissions nocives per potenciar les energies renovables si tot plegat no serveix per a res, perquè els governs tiren pel dret perqè l'economia és l'economia.
Només els sempre soferts ciutadans som els qui patim les exigències de rciclar lesescombraries i les deixalles en genral, mentre que els màxims responsables de la degrdació mdiamiental del Planeta continuen fent de les seves sense cap mena d'escrúpols.
Amb les dues imatges que he captat dels registres diaris del desglaçament de l'Àrtic, podem observar ben clarament com en tan sols 17 dies s'ha reduït la superficie del mar glaçat. És per pensar-s'ho molt seriosament començant pels politics.