Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

7/9/12

Barcelona World serà el complex d'oci turístic del Camp de Tarragona

Barcelona World s'ubicarà a tocar del port de Tarragona i del Cap de Salou
Benvigut sigui el Barcelona World, el macro projecte de complex d'oci turístic, que es construirà a la comarca del Tarragonés i a tocar del ja existent i exitós Port Aventura que enguany ha estrenat la muntanya russa més alta i llarga d'Europa segons diuen els entesos.
En uns moments de forta crisi econòmica i d'atur laboral desbordat que afecta a milers de families, una inversió global de 6.000 milions d'euros i la creació de 20.000 llocs de treball directes i diuen que uns altres tants indirectes, és una llaminadura que no es pot menystenir. Seria suicida.
Sis hotels, sis teatres, casinos i d'altres atractius dirigits a les necessitats del turisme creixent tant a Catalunya com, en concret, a Tarragona, Salou i Cambrils amb una forta presència de turisme rus, no és cosa de mirar's-ho amb reticències. El macro projecte d'entrada ja tindrà considerables avantatges per a que les obres puguin començar el més aviat possible. 
Es tracta d'uns terrenys de 450 hectàrees que ja disposen dels serveis bàsics i fonamentals per a qualsevol projecte d'urbanisme, és a dir que ja disposa de xarxa de clavegueram, de llum i gas, i una situació geogràfica de privilegi, i una més que important xarxa de comunicacions per carretera i ferroviària un cop s'hagi enllestit el desdoblament de la via fèrria de Tarragona a Castelló i es compti amb el tercer fil i el Corredor del Mediterrani. A més, es complementarà a la perfecció amb les instal.lacions ja existents de Port Aventura.
No obstant, des de Tarragona sí que crida l'atenció, com ho fa des d'arreu de Catalunya, és la denominació d'aquest complex turístic Barcelona World, que en la realitat estarà ubicat a pràcticament 90 quiolòmetres de l'àrea metropolitana barcelonina. Soc conscient que demanar que es digués Tarragona World, o Salou World, o Camp de Tarragona World mai seria acceptat pel tradicional i obssessiu centralisme barceloní que Catalunya ha patit i pateix. Aquest egocentrisme, aquesta egolatria de la gran Barcelona em recorda, també, aquella proposta que es va fer en temps de l'alcalde socialista Hereu del Barcelona-Pirineus.Tant costava, senyors del Govern, batejar aquest complexe lúdic Catalunya World per promocionar, així, tot el país?.
Barcelona sempre ha de sortir a la palestra fins i tot encara que sigui en detriment i perjudici de la promoció global de Catalunya com a territori, com a país. I els de Barcelona han de tenir sempre molt en compte que Barcelona és la capital de Catalunya, però Barcelona sense el conjunt de Catalunya no seria res , o gairebé res.
Addenda.- Activitats actuals del Port de Tarragonatv3.cat.