Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

3/9/12

La Ruta del Císter i la promoció del GR-175 a la fira de Düsseldorf


Muralla medieval i pont vell de Montblanc
El sender GR-175 tan estretasment vinculat a la Ruta del Císter s'està promocionant a la fira TourNatur que es celebra a la ciutat alemanya de Düsseldorf, fira que fou inagurada el passat dia 31 d'agost i que es va clausurar ahir dia 2 de setembre.
La promoció d'aquesta important ruta que té les diferents vessants esportiva, d'ecoturisme i la cultural, és de vital importància, ja que promocionar-la i donar-la a conèixer a Europa i arreu del món, d'alguna manera també és donar a conèixer una part importantissima de la història de Catalunya.
Els catalans sempre hem de tenir ben present que en els tres monestirs catalans de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges reposen les despulles dels reis de la Corona Catalano-Aragonesa sempre sota l'atenta mirada i protecció, al llarg de centúries, de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona. D'aquesta promoció se n'esperen bons resultats, donat que els visitants de TourNatur està considerat com un bon coneixedor de Catalunya, i són precisament les rutes que es puguin fer a peu o bé en bicicleta les més sol.licitades.
Evidentment que els visitants tambe s'interessen pels allotjaments rurals, dels campings existents a l'àrea de la Ruta del Císter i dels hotels o cases d'allotjament de caràcter rural. A més, les soil.licituds d'informació es decanten per les temporades no estieunques ja que es tracta d'un turisme que habitualment s'allunya del turisme de masses. La promoció del GR-175 de la Ruta del Císter es promociona des d'un únic estand de la fira sota el lema Caminar a Catalunya.
Paralelament a aquesta promoció ecoturistica, també s'ha donat per acabats els treballs de millora, condicionament i senyalització de tot el recorregut del GR-175 per les tres comarques de la Conca de Barberà, Alt Camp i l'Urgell. El recorregut total de la ruta és de 108 quilòmetres de camí adequadament senyalitzat que travessen un total de 12 municipis de les comarques esmentades.