Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

22/9/12

La tempesta Nadine porta de cap a tots els serveis meteorològics de Catalunya, d'Espanya i de Portugal, a més dels d'Europa - ECMWF

L'hora d'entrrada a l'equinocci de tardor, i la posició exacta del Sol
Fa cosa d'uns minuts que hem deixat enrere l'estiu per entrar a la tardor. Ho hem fet exactament a les 16.49 hores, a tres quarts de cinc i nou minuts de la tarda, o el que és el mateix, a les 14.49 UTC, hora astronòmica.
La Tardor tindrà una durada de 89 dies i 20 hores, donant pas al solstici d'hivern que començarà el dia 21 de desembre a les 11 i 11 minuts del matí (hora UTC).
Un estiu amb tres onades de calor ha deixat les aigües del mar força escalfades, i potser per això l'ex huracà Nadine, que s'ha transformat en tempesta tropical, porta de cap als serveis meteorològics tant dels USA a més dels de Portugal, Espanya i  de Catalunya, i també dels d'Europa.
El fet tan inusual que un huracà nascut a l'Atlàntic derivi cap el nord d'Àfrica i enfili cap a la Peninsula Ibèrica, porta de cap als meteoròlegs que segueixen minut a minut l'evolució d'aquesta tempesta sub-tropical. El principal escull amb el que topen els especialistes en aquesta mena de fenòmens meteorològics, especialment en aquest cas tan inusual, és en encertar quina trajectòria farà, perquè els temors que sembla que es van confirmant, és que entrarà pel sudoest de la Peninsula (per l'Estret de Gibraltar) per entrar a la Mediterrània a partir del dimecres dia 26, tal i com indica la previsió del mapa.
El fenomen més temut, al marge de les fortes pluges que pot provocar, són els forts vents que acostumen a acompanyar a aquesta mena de fenòmens, i que són la causa dels majors danys que causen al llarg de la seva trajectòria destructiva. A les Ïlles Canàries han entrat a la tardor amb prealerta per la proximitat de la tempesta Nadine.
Addenda.- Enllaç interessant de models numèrics. Navega i cerca el mapa méteo que t'interessi.