Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

15/9/12

La tempesta tropical Nadine ja s'ha convertit en huracà i sembla que s'enfila lentament cap a les ïlles portugueses de les Azores

Nadine, una depressió tropical que va sorgir de les restes de l'huracà Isaac, a les darreres hores ja s'ha convertit en un huracà de categoria 1 amb vents sostinguts d'entre els 110 als 120 Km/h, i té tendència a desplaçar-se en direcció a les Azores a una velocitat d'uns 26 km/h.
Nadine és la catorzena tempesta tropical de la temporada que s'ha generat a l'Atlànti, i els forts vents que origina s'estenen des del centre o ull del cicló fins a 220 km de distància. Val a dir que de les catorze tempestes tropicals atlàntiques de la temporada, set ja s'havien convertit en huracans: El Chris; Ernesto; Gordon; Isaaac; Kirk; Leslie i el recent Michael que també es va enfilar en direcció a les Azores tot i que va perdre força i es va convertir en despressió que encara oscil.la des de fa dies davant de les costes portugueses.
De fet, l'Administració Nacional d'Oceans i Atmosfera dels USA (NOAA) ja va anunciar i pronosticar que la temporada seria molt activa calculant-se que es formarien d'entre 12 i 17 tempestes tropicals de les quals d'entre 5 i/o 7 es podrien convertir en huracans. Alguns d'aquests es preveu que puguin arribar a les categories de 3, 4 i fins i tot 5 de l'escala Saffir-Simpson que és la que s'utilitza per als càlculs dels ciclons.


EL TEXT INDICATIU

Mapa de seguiment dia a dia, hora a hora del Nadine i dels fronts atlàntics.
 

INDICATIU