Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

23/9/12

Jelawat, un altre super huracà que torna a amenaçar les Ïlles Filipines

Quan encara cueja la tempesta tropical Nadine que s'ha reactivat i està situat a l'oest de les Ïlles Canàries i encara s'està fent el seu seguiment, tot i que es va allunyant de les Canàries, a l'Oceà Pacífic i a tocar de les Ïlles Filipines el super huracà Jelawat es va enfortint i en  aquests moments genera vents superiors als 220 km/h. L'huracà ha sigut batejat per les autoritats filipines amb el nom de Lawin. I això que només fa cosa de 12 dies que Filipines va patir el pas d'un altre super huracà, el Sanba.
Abigail Valter, portaveu del govern filipí, ja ha donat ordres per a que la població es prepari per l'arribada de l'huracà especialment per a aquelles families que viuen prop de la costa maritima per la gran posibilitat que existeix que es produeixin inundacions i desplçament i/o perillosos esllavissaments de terres Chinadaily.
 Les autoritats del govern central estan realitzant tasques urgents de coordinació amb les autoritats locals i provincials responsables delsd territoris que es calcula que seran afectats més o menys directament pel violent pas de l'huracà Pagasa.
Tots els habiitants que siguin avisats de marxar de les seves cases ho hauran de fer immediatament.
El Jelawat provocava a les 4 del matí d'avui diumenge vents de 310 km/h a la zona de Catarman, al nord de la provincia de Samar, i vents sostingut de 140 km/h prop del núcli i ràfegues de 170 km/h. També es recomana que la població vagi seguint els diferents butlletins informatius i d'alertes que s'aniran emetent per ràdio i TV a tot el país.
La trajectòria del super huracà de moment sembla que es vol dirigir cap a les costes de la Xina. Des d'aquest altre enllaç es pot fer el seguiment de l'huracà.
Seguiment en temps real de l'ull de l'huracà:
EL TEXT INDICATIU