Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

29/10/12

L'huracà Sandy, la trajectòria i l'evolució a la costa atlàntica dels USA

 
EVOLUCIÓ DE L'HURACÀ SANDY
L'huracà Sandy manté la seva evolució amb vents que superen els 120 quilòmetres/h i té tendència a endisar-se terra endins al llarg de les properes hores. Aquest huracà ja va deixar una quarantena de morts a l'àrea del Carib fa uns dies i grans pèrdues i destroces materials.
Sandy es desplaça lentament, a uns 11 quilòmetres/h. Actualment aquest huracà està dintre de la categoria 1 segons l'escala Saffir/Simpson d'un màxim de 5, tot i que es preveu que al llarg de les hores pugui perdre intensitat si realment tendeix a penetrar a terra ferma, la qual cosa faria que es converteixi en tempesta tropical.
Els temors dels qui fan un seguiment constant de l'evolució del Sandy, es si l'huracà en dies posteriors es podria tornar agafar la força d'huracà a mia que s'apropi a la costa de l'estat de carolina del Nord.
De moment, però, a Nova York i a Virgina s'ha declarat l'estat d'emergència. El Sandy va acompanyat de pluges intenses i podria provocar un preocpant i perillós marejol ciclònic, i que provocaria inundacions en zones properes a la costa.

A les darreres hores, a partir de primeres hores d'aquesta tarda, l'huracà ha agafat força originant vents que superen els 140-143 quilòmetres/h.