Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

14/11/12

El dia 20 de març del 2015 es podrà veure un altre eclipsi total del Sol

La fase inicial de l'eclipsi solar del dia 13 de novembre
Desenes de milers de persones van seguir ahir al vespre l'evolució de l'eclipsi total solar que fou especialment visible des d'Austràlia i del sud de l'Oceà Pacífic.
Just a la sortida del Sol a l'est d'Austràlia, començaba el dia 14 en aquelles latituds, l'clipsi de Sol que es podia veure des del continent australià des de feia 10 anys, i el proper que es podrà veure serà el dia 20 de març del 2015.
Ahir, que també era LLuna Nova, es va poder observar aquest eclipsi que va tenir una durada total de tres hores des del seu inici fins que la Lluna i el Sol es van tornar a separar des del punt de vista òptic dels humans, i la Lluna va estar tapant completament el disc solar durant un parell de minuts per als milers d'observadors, turistes, cientifics, etc, que es van concentrar especialment a la ciutat australiana de Cairns.
I és que els australians no veien un eclipsi solar des del dia 4 de desembre de l'any 2002. En aquella ocasió la ciutat des d'on es podia visualitzar millor l'eclipsi total va ser Ceduna, al sud de l'immens país.
L'ombra de l'eclipsi sobre l'Oceà Pacífic
 Pel que fa als aficionats a l'astronomia d'arreu de l'Estat espanyol, es va tenir l'oportunitat de seguir-ho per internet gràcies al treball realitzat per Miquel Serra Ricart que ho va fer possible mitjançant una expedició que va organitzar a l'Institut d'Astrofísica de les Ïlles Canàries.
Tenint en compte que l'eclipsi total del proper dia 20 de març del 2015 serà visible des de l'extrem nord d'Europa, especialment des d'Islandia i Groenlandia, i que l'indret més adequat per a visualitzar-lo serà des de les ïlles Svalbard.2015, concretament les Faroe, els australians hauran d'esperar fins l'any 2028 per tornar a veure un altre eclipsi d'aquestes característiques, i nosaltres des d'Europa haurem d'esperar fins el dia 12 d'agost del 2026 per veure un altre cop un eclipsi total de Sol.
Enllaç a les Ïlles Faroe: Faroe Islands Weather - Plan Your Ideal Holiday | Weather2Travel
.Complement del post: (Trajectoria de l'eclipsi solar del 20 de març del 2015)).
Simulació de l'eclipsi de Sol del dia 20 de març del 2015
Addenda.2015 Jewish New Year Solar Eclipse. Un enllaç que ens pot fer pensar i força.