Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

12/11/12

El Fons Nacional Jueu i Artur Mas inauguraran un bosc de 5000 arbres a la zona cremada per l'incendi de fa tres anys a Horta de Sant Joan

Vista dels Ports
Demà, dimarts 13 de novembre, s'inaugurarà el bosc de 5000 arbres que s'han plantat a Horta de Sant Joan en recor i memòria dels cinc bombers de La Generalitat de Catalunya que fa tres anys van morir cremats mentre lluitaven contra el foc d'un paorós incendi.
El bosc s'ha plantat gràcies a la iniciativa altruista del Fons Nacional Jueu, i a l'acte oficial de la inauguració està previst que hi estiguin presents el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat de Laurence Franks, responsable del Fons Nacional Jueu a Espanya, per la seva directora, Sara Melià, i pels consellers Felip Puig i Josep Maria Pelegrí. Per descomptat que està garantitzada l'assistència dels màxims representants de l'ajuntament d'Horta i de molts veïns.
Aquesta es podria dir que és la primera fase del projecte de repoblació forestal engegat pel FNJ, ja que també es plantaran 5000 arbres més a la ciutat israeliana de Yattir, al desert del Neguev en record dels bombers morts a Horta de Sant Joan. Cal destacar que Reagrupament també col.labora en la plantació dels 10.000 arbres.
Laurence Franks i Sara Melià durant una entrevista radiofònica
 El bosc d'Horta de Sant Joan consta de dues parts: una amb 500 arbres que protegiran una placa en memòria dels bombers, i una altra amb 4.500 arbres a la zona cremada per l'incendi.
La idea de portar a terme aquesta acció ecològica i de recuperació dels boscos cremats va sorgir del Fons Nacional Jueu ja que a Israel hi ha la bona i eficaç costum d'homenatjar a personalitats plantant arbres, com els boscos-homenatge a Baltasar Garzón, al ex president de la Generalitat, Jordi Pujol, i a la periodista catalana Pilar Rahola.
Tot aquest projecte es complementarà i arrodonirà amb la construcció d'una zona de lleure i esbarjo al Mirador dels Ports.
La nota negativa, com no podia ser d'altra manera, és que ja ha sortit d'alguns sectors de les esquerres i de grupets antisemites crítiques contra aquest acte i contra el mateix FNJ, dels quals ni ara ni aqui nvull esmentar els seus repugnants noms per no embrutar el meu bloc. I al marge de tota aquesta mena de genteta sectària i miserable, carregada d'odi contra tot el que fa olor a jueu o a Israel, dir que: Per col·laborar, es poden ingressar els diners al compte de Banco Santander IBAN: ES1600496784372116083356 (també disponible a www.fnj-kkl.org) o contactant amb el Fons Nacional Jueu de l'Estat espanyol al 93.544.23.82.
Addenda.- Els jueus i els catalans sempre hem estat en minoria.