Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

24/11/12

Tarragona serà la seu d'una megabeatificació de "màrtirs" catòlics de la Segona República el mes d'octubre del proper any 2013

La Conferència Episcopal Espanyola ha informat que té previst realitzar una macro beatificació de màrtirs de la Segonsa República i de la Guerra Civil espanyola, es a dir dels sacerdots, frares, religiosos i també de laics que van morir, segons l'església, com màrtirs entre els anys 1931 al 1939. 
UN BISBE CATÒLIC, UN NAZI MÉS
Els actes es faran a la seu de l'Arxidiòcesi de Tarragona per la seva llarga i històrica trajectoria cristiana i de màrtirs. 
Els bisbes han escollit la ciutat tenint en compte que els primers protomàrtirs cristians de la Peninsula Ibèrica van ser el bisbe tarragoní Fructuós i els seus diaques Auguri i Eulogi que van ser martiritzats i cremats a les sorres de l'Amfiteatre romà tarragoní.
En total seran més de cinc-cents els beatificats d'entre els quals 147 eren de Tarragona, destacant-se Manel Borràs, que fou el bisbe auxiliar del cardenal arquebisbe metropolità i primat de Tarragona, Vidal i Barraquer,  i de 66 sacerdots més de l'arxidiòcesi tarragonina.
Pel que sembla, l'església catòlica no té en compte els milers de ciutadans que, tot i ser catòlics, es van oposar al dictador Francisco Franco des d'un començament de l'aixecament militar contra la República.
Uns potser van morir per causa de l'odi i la desafecció religiosa de radicals, i els altres els marginats per l'església, van morir simplement per oposar-se a un il.legal cop d'Estat que desprès va donar suport al nazisme i, a més, va rebre ajuda subtancial de l'Alemanya  i de l'Itàlia nazis per assolir la victòria, a més del suport incondicional d'aquesta mateixa església que amb tanta cura anuncia l'esmentada megabeatificació.
No sé fins a quin punt es pot tenir cap consideració envers l'església catòlica, en aquest cas l'espanyola, quan va tancar els ulls i ls orelles davant del clam desesperat de milions de jueus, gitanos, homosexuals, etc, que van ser brutalment aniquilats pels assassins nazis. 
I va dnar suport m´s que incondicional a dictador Franco que va tenir sotmesa tota Espanya sota la seva bota durant 40 anys. I l'església va callar i beneir. Fins i tot passejaven al dictador espanyol en processó i sota pal.li.
Si màrtirs, per als bisbes, són aquells que van morir a causa de l seva fe, màrtirs de plè dret van ser els milions de jueus que també van morir cruelment a mans dels nazis vergonyosament amb el vostre suport i silencis covards i traidors. Per què l'església catòlica, ara, condemna el nazisme i no condemna el franquisme?.
Addenda.- L'església catòlica va ajudar nazis a escapar