Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

19/11/12

L'Associació de Relacions Culturals Catalunya - Israel ha celebrat a Barcelona els 34 anys d'intensa activitat social i cultural a Catalunya

L'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel, ARCCI, recentment ha celebrat que fa 34 anys que està desenvolupant una important tasca d'amistat i cultural amb la societat catalana.L'acte es va fer a Barcelona amb l'assistència fde nombrosos socis de l'entitat que és la més antiga i activa de les existents a l'Estat espanyol.
Andreu Lascorz, president de l'ARCCI
 A l'acte també hi va assistir el conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, i el president de l'Associació de Comerç Catalunya-Israel, Robert Cerdánentre d'altres persones de l'àmbit politic, social i cultural. Es van llegir els missatges de suport i de felicitació que havien enviat l'ambaixador d'Israel a Espanya, Alon Bar, la vicepresidenta del Govern de Catalunya, Joana Ortega, Mordechai ben Abir, soci de l'ARCCI però que resideix a Beer Sheva (Israel) i de l'advocat León Miras, que n'és el representant de l'ARCII a Israel alhora que és president de l'OLEI.
La periodista Pilar Rahola va pronunciar unes paraules desprès de rebre el carnet número 586 que l'acredita com a socia de l'entitat. Per la seva banda, el president de l'ARCII, Andreu Lascorz, es va referir a les més de 100 activitats culturals que s'han fet al llarg del darrer any. Va destacar els vincles històrics existents entre el poble d'Israel i el poble català, tot afegint que el catalanisme polític està molt vinculat i proper a Israel.
També es va referir a la israelofòbia que hi ha entre determinats sectors de la societat catalana, tot i que aquestes actituds adverses envers Israel són amplament superades per les d'amistat i solidaritat dels catalans en general.
Finalment, Andreu Lascorz, va recordar a tots als assistents a l'acte, que l'ARCCI ha col.laborat en la signatura del conveni entre les universitats de Tarragona i Ben Gurión d'Israel, i que per tot Catalunya es promouen conferències i activitats de tota mena referents a Israel. Finalment va fer esment a la visita que fa poc va fer una delegació del sector turístic català a Israel, tot recordant que anualment molts israelians ens visiten.