Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

21/12/12

21 de desembre 2012, la porta d'entrada al solstici d'hivern

Avui a les 11,12 hores UTC, o el que és el mateix a les 12,12 hores oficials, l'Hemisferi Nord ha entrat de plè al solstici d'hivern, la nit més llarga i el dia més curt de l'any. A partir d'ara, els dies i les nits s'aniran allargant i escurçant respectivament per a donar pas als 88 dies i 23 hores de l'estació d'hivern que ens separen per  arribar a l'equinocci de primavera el dia 20 de març del 2013.
Les primeres 72 hores i escaig de la nova estació astronòmica ens acompanyaran amb temperatures molt benignes, tot i que baixaran el dia de Nadal segons totes les prediccions meteorològiques. Bones festes de Nadal i de Cap d'any per a tothom. 
La posició i/o situació del Sol i de la Lluna respecte a la Terra a l'hora d'entrada al solstici d'hivern
Addenda.- Des d'aquest enllaç s'accedeix a la informació meteorològica dels municipis de Catalunya per als propers 8 dies. I des d'aquest altre enllaç es pot estar informat de la informació meteorològica de la ciutat de Tarragona que s'actualitza aproximadament cada tres hores.
Pel que fa a la meteorologia i a l'estat de la neu a les pistes d'esqui de Catalunya i d'Andorra, els amants d'aquest esport es poden informar des d'aquests dos enllaços  Infonieve, o bé des d'aquest altre  Meteo.cat.