Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

1/12/12

El Teatre Tarragona serà inaugurat oficialment el dia 11, uns dies abans de la Nit de Santa Llúcia 2012 que es farà a Tarragona el dia 14

Façana del nou Teatre Tarragona
La Festa de les Lletres Catalanes en la seva 62 edició i que se celebrarà el proper dia 14 a Tarragona, es realitzarà desprès que uns dies abans, concretament el dia 11, l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros i la corporació municipal, hagi fet la inauguració oficial del nou Teatre Tarragona.
A l'acte que estarà obert al públic hi podran assistir tots els tarragonins que ho desitgin.
Desprès de llargs anys de lluita per a fer realitat aquest projecte eminentment cultural, cal tenir un record sincer i de justicia per a Josep Maria Musté i Folch que fou tinent d'alcalde de Relacions Ciutadanes de l'ajuntament tarragoní i senador per CiU durant la decada dels 90. 
La tenacitat de Josep Maria Musté per a que l'ajuntament comprès l'edifici del teatre, i desprès per a que es realitzesin totes les gestions politiques i administratives amb l'administració de l'Estat espanyol i amb el ministeri de la defensa per a poder construir els accessos al teatre per la part posterior, han donat com a resultat que els tarragonins podem gaudir d'un nou i noble equipament cultural. Un reconeixement explicit i públic per part de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros envers al ja desaparescut Josep Maria Musté, no estaria de menys, i els tarragonins ho agrairiem.
Cartell oficial de la Nit de Santa Llúcia
Omnium Cultural, doncs, el dia 14 del proper mes, a la Nit de Santa Llúcia, desprès d'haver-se inagurat oficialment el nou teatre, celebrarà la gran festa de les Lletres Catalanes a la nostra ciutat.
No obstant, i prèvia a la Nit de Santa Llúcia, els tarragonins podrem gaudir i participar de tot un seguit d'actes que s'aniran fent entre els dies 6 al mateix dia 14 que se celebrarà la vetllada més important de la literatura catalana.
Des d'aquest enllaç-programació es pot accedir a tota la programació de les nombroses activitats segons els dies i les hores de cadascún dels actes o activitats. Omnium Cultural del Tarragonès també, des de la seva agenda, ha publicat el programa que podeu consultar de d'aqui.
La programació d'aquestes activitats ha sigut possible gràcies al treball d'Omnium Cultural del Tarragonès que ha obtingut el suport d'institucions i empreses de la ciutat i del conjunt de la comarca.
* Cal destacar que la participació als actes és totalment gratuïta i que només caldrà prèvia inscripció a algunes  de les activitats.