Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

26/2/13

Carmen Chacon i el PSOE són totalment prescindibles a Catalunya

Ni Catalunya ni la societat catalana en el seu conjunt necessiten per a res a la Carmen Chacon i menys encara al PSOE. Independentment de la qüestió que es planteja al si de la societat catalana sobre el dret a decidir, la realitat politica catalana al llarg dels darrers 30 anys ha demostrat abastament que la supeditació, quasi esclavitzadora, del PSC al PSOE no ha reportat cap bé ni benefici ni a la politica genuïnament catalana ni a la societat de Catalunya, i menys encara al PSC.
Ple del Parlament de Catalunya (Pere Navarro al fons, a la dreta de la foto)
Que la Carmen Chacón, malgrat viure a Catalunya i d'estar estretament vinculada al PSC fa la tira d'anys, els seus sentiments, si més no politics, estan estretament lligats als plantejaments politics del PSOE. és de domini públic.
Un fet és prou significatiu: Carmen Chacón, que jo recordi, mai ha sigut consellera de res en cap dels dos Governs Tripartits de Catalunya, i en canvi sí que ha sigut ministra del govern espanyol de la mà de Rodriguez Zapatero.
La decisió que sembla que ha pres la direcció del PSC de votar al Congreso de los Diputados a favor del dret a decidir dels catalans que proposarà una moció presentada pels partis nacionalistes catalans, honora al secretari general d'aquest partit català, Pere Navarro, i al seu equip directiu. Mai he entès, per mes voltes que li he donat a la qüestió, la ressistència aferrisada de Madrid en facilitar la consulta, quan es tracta d'això d'una consulta democràtica i lliure al poble català. 
Potser els de Madrid, i segur que també els de Barcelona, tindrien una sorpresa que cap d'ells s'esperarien dels resultats que podrien sorgir de la consulta si algun dia s'arribés a formalitzar, convocar i realitzar.
Rubalcaba, Chacon i Zapatero, eren uns altres temps
La decisió del PSC, a banda d'honorar-lo com ja he dit, hauria de ser la porta oberta definitiva per a que els socialisme català torni a ser el socialisme genuï i sobirà a casa nostra, sense que aquest fet tingui de significar cap mena de trencadissa irreconciliable amb els seus homònins del PSOE. 
El que no és digerible des de Catalunya, és que el PSC sigui el palanganero del PSOE. Catalunya ni cap partit català no ha de ser el palanganero de res ni de ningú.
La veritat és, insisteixo, que ni Catalunya ni els catalans necessitem per a res ni a la Carmen Chacón ni al PSOE amb consulta sobiranista o sense. Per cert. La Chacon, per més del PSC que sigui, la militància no l'ha considerat ni l'ha tingut mai en compte per a ser la secretària general del partit. Per què?. El cas és que qui trencarà la disciplina del partit al Congreso de los Diputados serà la Chacon no la resta de diputats del PSC. Ho dic, perquè des de Madrid algunes mòmies politiques del PSOE, com l'Alfonso Guerra, sembla que vulguin vendre la mercaderia a l'inrevès. El Guerra hauria de tenir clar que a Catalunya, majoritàriament, el PSOE ens rellisca des de fa anys. I al damunt venen amenaçant als del PSC. Poquesvergonyes!.
Addenda de darrera hora.- El Tribunal Suprem avala  el model d'immersió lingüística.