Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

18/3/13

Tarragona enceta la 19ª edició del Festival Internacional de Dixieland

Festival Internacional de Dixieland - Tarragona 2013
El Festival Internacional de Dixieland que es fa a Tarragona i que va començar el passat cap de setmana, és l'únic festival d'aquest gènere que es fa a nivell de tot l'Estat espanyol, i el que se celebra enguany a Tarragona ja és la 19ª edició desprès del parèntessi de l'any passat que no es va fer per raons econòmiques degut a la severa i fatídica crisi.
Amb un pressupost de 50.000 euros, un cinquanta per cent menys del de l'any 2011, el Festival Dixieland de Tarragona ja ha omplert carrers i places de la ciutat durant les darreres 48 hores. L'Ajuntament de la ciutat amb el suport de l'Estudi de Música han aconseguit un format del festival prou atractiu amb la programació d'un total de 50 actes i amb més d'una trentena de propostes musicals que s'aniran fent fins el proper cap de setmana.
Degut precisament a les restriccions financeres, enguany s'ha optat per promocionar grups i bandes locals, del territori en general, que no per tractar-se de grups pocs coneguts, siguin de menor qualitat que d'altres que han vingut a nivell internacional en anteriors edicions del festival.
Aprofitant que el Teatre Tarragona ja està en funcionament, les seves instalacions també serviran per acollir les bandes convivades. En aquesta edició, tampoc s'ha deixar de banda el tradicional Picnic Dixie.
El gruix de les actuacions començarà el proper dia 21, dijous, amb Amadeu Casas i Stromboli Jazz Duet, per exemple, i la clausura del festival tindrà un doble concert a càrrec de la Tarragona Big Band i l'artista Jordi LP, apadrinats per la més que popular Sant Andreu Jazz Band.
Per arrodonir el programa també s'ha previst l'actuació de Vicens Martin Big Band amb Gemme Abrié el diumenge de pasqua, dia 24, a l'auditori de la Fundació Caixa Tarragona.