Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

25/4/13

Espanya ja té 6 milions d'aturats, el 27.16% de la població activa, però la demòcratacristiana d'Alemanya, Angela Merkel, demana austeritat

Aquestes xifres ja estan superades. Corresponen al gener del 2013
6.202.700 ciutadans de l'Estat espanyol ja estan a l'atur, xifra que situa aquest gravissim problema social i també econòmic en el 27,16%, el temut percentatge que es considerava que s'assoliria al llarg d'aquest any 2013. 
Ja l'hem superat en només tres mesos, ja que aquestes dades corresponen al primer trimestre d'enguany. El diari Expansion, el dia 11 d'aquest mes d'abril, ja informava d'aquestes alarmants xifres.
Com a detall: a Catalunya el nombre d'aturats és de 902.300 ciutadans, i a les comarques de Tarragona l'atur ja afecta a 121.700 ciutadans segons el cens de la població activa. Representa una taxa d'atur del 29%.
La situació, més que critica, fa que alguns mitjans de comunicació de caràcter econòmic, a les darreres hores ja parlin de la sortida d'Espanya de la zona euro l'any 2014, i Grècia en sortirà aquest mateix any 2013. La impossibilitat de crear llocs de treball, serà la causa fonamental de que els dos països abandonin l'euro i recuperin el seu antic valor monetari amb la pesseta i el dracma. Aquesta mesura possibilitaria als dos països apliucar la devaluació de les seves monedes com ja s'havia fet moltes vegades en temps del règim de Franco i posteriorment.
El dramàtic i escandalós atur jovenil clama al Cel
 És tan greu la situació de l'atur, especialment pel que fa a la població juvenil, que l'alarma s'ha disparat a Brusel.les, que considera dramàtica la situació, i torna de reclamar actuacions urgents per aturar aquesta mortal sagnia social i laboral.
Els joves no tenen treball i, quan el troben són llocs precaris, pèssimament mal pagats i, a més, han de ser ben joves, no fos cas que si ja tenen 25 anys no rendeixin el que la patronal espera d'ells. Són uns miserables!.
Per cert, a començaments d'any el president del Parlament Europeu, Michael Schulz, ja va qualificar de vergonya la xifra de l'atur juvenil espanyol. Han passat quasi quatre mesos..., i aquest president del Parlament Europeu s'ha reunit amb sindicalistes i altres organitzacions socials i fins i tot econòmiques per a trovar possibles sol.lucions al drama?.
Cal tenir en compte que sovint les xifres paoroses de l'atur que ens està afectant arreu de l'Estat espanyol, amaguen altres xifres no menys paoroses i alarmants. Actualment, a Espanya, hi ha vora dos milions de families que tenen tots els seus membres a l'atur, i alguns, molts, ja no tenen cap mena d'ajuda.
I en mig d'aquest autèntic drama social, dia sí i dia també la capitana democristiana Angela Merkel continua entestada en continuar aplicant mesures d'austeritat precisament als països, com Espanya, que el que necessiten són actuacions reals i urgents per a reactivar l'economia.
MARCA ESPAÑA
Clar que, en aquesta patètica i diabòlica dansa, també ballen els de la Marca España; la corrupció és actualment l'autèntica Marca España, i deixem-nos de punyetes.
La corrupció a l'Estat espanyol està tant generalitzada que tant afecta als governs espanyols, com a governs de Comunitats i territoris autònoms, a ajuntaments, a partits politics, etc. I no ens ha de sorprendre gens ni mica que des d'Europa mirin a aquest país de toros i panderetes i de moros i cristians, amb recel i amb evident angoixa.
És cert que l'Angela Merkel i el seu govern estan disposats a empobrir i enfondrar Espanya?.
* Quin ensurt i patacada ens té preparat el govern dels sobresous de la dreta pura i dura del Partido Popular, el del Mariano Rajoy, per demà divendres al migdia desprès del consell de ministres?.
Addenda.- Wikipedia. L'atur juvenil a Espanya.