Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

16/4/13

Israel celebra els 65 anys de la seva independència nacional

David Ben Gurion llegint l'històric document
l'Estat democràtic d'Israel celebra els 65 anys de la proclamació de la seva independència. Fou David Ben Gurion el responsable de donar lectura al document històric de l'esmentada proclamació.
Coincidint amb aquesta històrica data, s'ha donat a conèixer que actualment, i des de fa cosa de poc més d'un mes, Israel ja supera els 8 milions d'habitants dels quals, un 75 per cent és jueu, és a dir més de 6 milions.
Aquest fet és inèdit en la història contemporània de l'Estat d'Israel, ja que per primer cop el país acull el major nombre de jueus del món. Fins ara els Estats Units d'Amèrica acollien la comunitat jueva més important i nombrosa a nivell mundial amb el 5.5 milions de jueus que viuen actualment a USA.
Els actes centrals commemoratius dels 65 anys de la proclamació d'independèncias'han fet a mont Herzl, a Jerusalem, la capital indiscutible i indivisible de l'Estat d'Israel.
El so de les sirenes que s'han pogut escoltar per arreu del país recordaben als 23.085 soldats i militars en general, i dels 2.493 civils que han perdut la vida des de la creació i consolidació de la nova nació segons ha informat el Ministeri de la Defensa israelià. Israel ha tingut de suportar quatre guerres que sempre han començat els països islàmics veïns amb un clar intent que no era altra que la destrucció total de la nova nació. Però quatre vegades l'exèrcit i el poble israelià ha aplastat, i de quina manera, els exèrcits àrabs molts més nombrosos.
Felicitats als poble jueu, i felicitats a tots els jueus que viuen i treballen a Israel.
Addenda.- 65 anys d'independència.