Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

7/4/13

La monarquia espanyola fa figa, i el bipartidisme PP - PSOE tremola

Darrerament, i des de fa uns mesos, cada cop que algun mitjà de comunicació publica sondejos d'opinió i d'intenció de vot a nivell de l'Estat espanyol, queda ben palès que els ciutadans aborreixen el tradicional i podrit bipartidisme per vell i ineficaç, que des de fa més de 30 anys ha estat governant els nostres destins.
Avui, diumenge, torna a ser el diari madrileny El Pais qui aporta dades que confirmen la clara tendència a la baixa del bipartidisme PP-PSOE. Aquest tàndem ja no ens serveix ni ens és útil ni a Catalunya ni a Espanya. Està excessivament viciat i resulta del tot indigerible.
Malgrat tot, les alternatives que se'ns presenten com a futur de la politica en l'àmbit espanyol, tampoc són que diguem una delicia. Si els substituts del PSOE han de sder els comunistes arrossegant els ERE, o els de l'espanyolissima i uniformadora Rosa Diez, caldrà pensar-s'ho bé, però que molt bé a l'hora d'anar a votar, així sí, als que encara els hi quedin ganes de fer-ho.
Per cert, la tendència a la baixa també afecta a l'intenció dels ciutadans d'anar o no a votar en properes cites electorals. La veritat és que si girem per uns moments la mirada enrere, i ens aturem a pensar i reflexionar sobre la desastrosa politica econòmica, especialment la del segon govern socialista del Rodriguez Zapatero, és com per perdre les ganes de votar, no ja al PSOE del ja gastat i deteriorat Alfredo Perez Rubalcaba, politicament parlant. 
Però la rigida i autoritària dreta del PP amb Mariano Rajoy encapçalant la desfilada dretana del seu govern que han mentit permanentment als ciutadans en general durant tot un any, incomplint sistemàticament el programa electoral que li va servir per guanyar la Moncloa, no és precisament per aplaudir a aquesta gent, ben al contrari
I si a tots aquests ingredients agres i desagradables s'hi afegeix la caiguda en picat de la popularitat de la monarquia borbònica espanyola encapçalada pel rei Juan Carlos I, i amb tots els escàndols familiars que l'han esquitxat i segueixen esquitxant-lo, tenim un panorama socio/politic general que fa pena i fa plorar.
I mentrestant, cada dia hi ha més fam, més misèria, més families desnonades, més retallades salarials, i molt més atur, com per exemple a les comarques de Tarragona. A aquest país realment hi ha futur, o només sobreviuran les èlits politiques, financeres i econòmiques?. Quo Vadis Hispania?. Realment, qui alimenta a la bèstia?.

 Addenda.- Vozpopuli.com