Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

2/4/13

L'Assemblea General de l'ONU ha aprovat una resolució que ens diuen que ha de regular el comerç de l'armament en l'àmbit internacional

Ban Ki-Moon, secretari general de l'ONU
Amb els timbals de guerra com a música de fons que retrunyen per les aigües de l'oest del Pacific, l'Assemblea General de l'ONU acaba d'aprovar el primer tractat pel que fa al comerç d'armament a nivell internacional.
Amb una organització internacional tant desprestigiada com l'ONU, a qui pràcticament ningú li fa cas i les seves resolucions tot sovint són paper mullat i escarnit, no crec que cap ciutadà un pèl sensat i serè es cregui que aquesta flamant i recent aprovada resol.lució aturarà el lucratiu i abundós comerç d'armes de tota mena i de tota mida.
De fet, 23 països s'han abstingut en la votació, i els 154 que l'han aprovat ja serà interessant observar el cas que en faran del que han votat a l'Assemblea General.
Ja estem tips i farts de veure com es voten determinades resol.lucions que, a l'hora de la veritat, quasi tothom les ignora. Allí queden, en algun armari o calaix de l'enorme aparell politic/administratiu d'aquest organisme internacional que necessita amb urgència, no una rentada de cara, no; necessita tota una nova dinàmica i nous plantejaments. El món del 2013 no té res a veure amb el món dels anys 50 del segle passat, malgrat que només han passat poc més de 60 anys.
Segurament que no és casualitat que precisament la Xina, un règim comunista totalitari que dóna suport al regim absolutista i cruel de Corea del Nord, i que tots dos països han votat contra l'esmentada resol.lució de l'ONU, estigui desplegant tropes i armament a la vora de la frontera que separa aquests dos països que neguen sistemàticament els més elementals drets humans dels seus súbdits, que no és el mateix que ser ciutadans.
L'ONU és un organisme internacional sobredimensionat, que està podrit per dintre i amb una maquinària lentissima i rovellada que ni els milers de buròcrates que l'aguanten són capaços de fer-la funcionar amb un minim d'eficàcia i agilitat. És un organisme inútil i ineficaç que no és capaç d'aplicar amb rigor, energia i decisió les pròpies resol.lucions que discuteix i posteriorment aprova.