Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

29/5/13

Alerta per la temporada d'huracans 2013 a l'Atlàntic Nord i al Pacific

EL TEXT INDICATIU
Passat demà, dia 1 de juny, oficialment es donarà per començada la temporada de tempestes tropicals i d'huracans tant al Carib com a l'Atlàntic Nord i a l'est del Pacific. El causant principal d'aquesta situació prevista, és l'escalfament anormal de l'aigua dels oceans, especialment de l'Atlàntic de l'àrea del Carib i de la costa dels EEUU i sorprenentment també del Canadà.
Enguany, però, fins i tot les autoritats del Canadà han posat en estat d'alerta a la població més propera a la costa atlàntica d'aques pais, perquè es preveu que l'activitat d'huracans de la temporada, que acabarà el proper mes de novembre aproximadament, també afectarà a aquest país de l'extrem nord del continent americà poc habituat a fer front a aquesta mena de fenòmens meteorològics i climàtics.
Els cientifics americans i d'altres països que també pateixen cada any els efectes devastadors d'aquests fenòmens, ja han assenyalat que a l'Atlàntic Tropical es calcula que patirà una temporada amb un comportament anormal, més càlid al llargs dels propers mesos, i poc probable que s'afegeixi, a l'activitat climàtica anormal prevista, l'efecte del fenomen d'El Niño a partir de l'estiu- tardor.També es preveu que les probabilitats que es produeixin huracans intensos.
Les estimacions d'aquesta activitat meteorològica anuncien un total de 9 tempestes tropicals ; 5 huracans moderats i 4 huracans intensos. Aquestes apreciacions fetes per cientifics de Colorado, no obstant, estan a l'espera de tenir els resultats obntinguts dels anàlissi fets per l'Agència Nacional per a l'Atmosfera i l'Oceà (NOAA) dels EEUU i del Centre Europeu (ECMWF).
Contrastant els estudis fets per uns i altres es preveu poder perfilar amb més seguretat i garanties per on aniran els trets d'aquesta activitat tempestuosa que es preveu per a l'estiu i la tardor d'enguany. De totes maneres, els cientifics ja han batejat a totes les tempestes tropicals i huracans previstos per a tota la temporada.
De moment, sembla que la temporada s'ha avançat unes 72 hores, perquè la tempesta tropical Barbara que ja supera els 101 quilòmetres/hora està afectant la costa d'Amèrica Central. (es pot visualitzar la posició al mapa que encapçala aquest post)
Addenda.- Mapes de seguiment de l'activitat d'huracans a l'Atlàntic i al Pacific.