Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

1/5/13

La Generalitat atorgarà la Creu de Sant Jordi a un evasor fiscal?

L'empresari Josep Maria Bosch Aymerich (foto: El Periodico.cat)
El Govern de Catalunya presidit per Artur Mas atorga la Creu de Sant Jordi a un empresari català, Josep Maria Bosch Aymerich, un presumpte evasor fiscal que va ser inclós a la llista d'evasors que en el seu dia va fer pública l'ex empleat del banc suïs HSBC.
El conseller Francesc Homs ha tirat pilotes fora, al menys de moment, argumentant que les propostes que es reben a la Generalitat per a que determinades persones rebin la Creu de Sant Jordi, arriben des de diverses entitats i organitzacions socials, econòmiques i/o politiques del país. Homs també diu que ignorava que Josep Maria Bosch estè inclós a la llista de presumptes evasors. 
Tot i així, sembla que la Generalitat, que considera que aquest empresari es mereix la Creu de Sant Jordi per la seva contribució a l'economia catalans des dels àmbits del turisme i immobiliaris, manté l'aposta per a ratificar l'acord i a torgar-li el guardó esmentat.
Opino que davant dels dubtes de si aquest empresari és, o va ser, un evasor fiscal, La Generalitat ben bé podria retirar-li enguany la confiança i retrassar, si cal, l'atorgament de la Creu de Sant Jordi per a una altra ocasió, si realment es confirmés que mai va ser un evasor fiscal. Si es confirmés, aleshores mai se li hauria d'atorgar aquesta distinció, perquè no se la mereixeria.
De totes maneres, en els darrers anys i pel que he pogut observar, la Creu de Sant Jordi sembla que l'atorguen a tort i a dret i sense gaires contemplacions ni miraments. Aquest guardó, actualment, ja no és ni de lluny el que era ni el que representava.
Addenda.- Vilaweb.cat.