Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

23/6/13

Barcelona està convertint Catalunya perillosament en la seva Colònia

La Guerra de Successió 1714
Barcelona sempre ha sigut egòlatra i terriblement centralista. El conjunt de catalans no ens podem queixar gaire del tant remenat i suat centralisme madrileny.
No cal anar massa lluny, des de Tarragona només cal fer uns 95 quilòmetres, per trobar-te en una Barcelona que tot ho engull, tot ho arrabassa i tot s'ho fa seu.
Es podria dir que per al pensament del barceloní, Catalunya és fonamentalment una simple perllongació de la periferia de Barcelona.
 Els poders econòmic, social, cultural i no cal dir el politic actuen i decideixen sempre segons els interessos locals de Barcelona i, com a màxim, segons els interessos i els que els convé als de l¡àrea metropolitana barcelonina. La Generalitat està a Barcelona, sí, a la plaça Sant Jaume. Però la Generalitat de Catalunya més aviat se l'hauria d'anomernar Generalitat de Barcelona. Aquesta seria la denominació més exacta, més precisa i més adiecuada a la realitat, trista realitat per a Catalunya i per al conjunt dels catalans.
La darrera apropiació del patrimoni que és comú dels catalans és la de la producció catalana de pernils d'alta qualitat. Una altra és el BCN-World que estarà al costat de Port Aventura i, per tant, a tocar de Tarragona, de Vilaseca i de Salou. Els barcelonins per anar al BCN-World hauran de fer 100 quilòmetres.
Una altra apropiació que es va pretrendre però, de moment, els va fallar va ser el quedar-se a Barcelona amb la mòmia del rei Pere el Gran que des de fa segles sempre ha estat enterrada al reial monestir tarragoní de Santes Creus. Una altra jugada centralista va ser traslladar Ryanair a l'aeroport del Prat en detriment d'altres instal.lacions aeroportuàries catalanes.
Els descarats i brutals favoritismes de Barcelona també afecten als privilegis que s'atorguen des del Parlament de Barcelona, perdó, volia dir el Parlament de Catalunya a la classe politica barcelonina.
L'apropiació crec sincerament que indeguda i egoista de la Senyera que és patrimoni de tots els catalans i que lluiran els jugadors del Barça com a segon equipament, és un altre d'aquests abusos centralistes imperdonables de Barcelona.
Ni cal parlar del centralisme informatiu de TV3. És d'escàndol. El 95 per cent, o més, de les informacions dels telenoticies migdia i vespre relacionades amb Catalunya, es refereixen a la ciutat de Barcelona o àrea metropolitana. Tant és així que, si algú tot passant pel davant de la font de Canaletes es fa un pet o una llufa, es converteix immediatament en una informació més dels blocs informatius barcelonins.
I ens recordem encara dels intents dels Jocs d'Hivern quye es volien nomenar Barcelona-Pirineus?. I ara, fa quatre dies, que des de Barcelona se'ns informaba a tots els catalans, que per a la major honra i glòria de Barcelona, el Govern es gastarà, com a minim,. 930.000 euros per a la commemoració de la caiguda de Barcelona a mans dels borbons l'11 de setembre del 1714.
Es veu que la resta de Catalunya no va patir les conseqüències i les misèries d'aquella nefasta guerra. Però els actes centrats a Barcelona els pagarem entre tots en temps d'una dura crisi econòmica que ens asfixia, però tot sigui en benefici i glòria de la mala madrastra de Catalunya. La Marca Barcelona que s'han tret del barret els de Barcelona està destruïnt Catalunya en tots els àmbits, encara que no ens en adonem de moment. Desgraciadament estan convertint Catalunya en unes simples rodalies de Barcelona. Hem arribat al punt extrem de convertir la població del país en barcelonins i catalans. Pobre Catalunya que està esclafada pel despòtic i destructiu centralisme barceloní!
Sempre per arreu Barcelona, i els catalans ja n'estem farts de tant de centralisme voraç i de tant de menyspreu. Si jo tingués de bellugar un sol dit per Barcelona, els barcelonins anirien ben apanyats.

Addenda.- Centralisme barceloní, centralisme Barcelona/Madrid, I més centralisme barceloní.