Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

6/6/13

Jordi Savall organitza el Primer Festival de Música Antiga a Poblet

Jordi Savall
Jordi Savall, amb la complicitat dels monjos del monestir de Poblet, ha organitzat un nou Festival de Musica Antiga que s'estrenarà i es farà al reial monestir de Poblet del Camp de Tarragona els dies 15, 16 i 17 del proper mes d'agost. 
L'ànima d'aquest nou cicle de música antiga que es farà a les comarques de Tarragona, ha programat els tres concerts comptant amb les formacions Le Concert des Nations; Hesperion XXI i La Capella Reial de Catalunya.
Els concerts es faran en tres escenaris diferents: al Claustre del Monestir, a la plaça d'accés al monestir i a l'església on reposen, per pròpia voluntat testamentària, els reis de la Corona Catalano-Aragonesa tot i que també amb anterioritat els reis de la Corona d'Aragó havien escollit el monestir de Santes Creus per al repòs de les seves despulles reials, com per exemple el rei Pere el Gran.
Savall ha escollit el monestir de Poblet tot tenint present dues motivacions, per a ell, prou importants: en primer lloc el fet que al monestir hi reposin les despulles del rei Martí l'Humà que fou l'incentivador de la realització d'un breviari que es va fer a Poblet i que actualment es pot veure a la Biblioteca Nacional de França (Paris). I en segon lloc, perquè Jordi Savall dirigeix des de l'any 2005, a l'abadia narbonesa de Fontfreda, el Festival de Música i Història per al Diàleg intercultural.
La tria del monestir de Poblet per a realitzar aquest cicle de música que haurà de tenir continuitat anual, és degut al desig personal de l'organitzador i ànima d'aquest projecte musical, que preté potenciar l'activitat cultural a les comarques de Tarragona especialment a l'època d'estiu.
Un dels concerts es farà al claustre del monestir
Programa del Cicle.- Le Concert de les Nations obrirà el festival el dia 15 d'agost amb un programa titulat Somni d'una nit d'estiu, en què els actos Josep Maria Pou i Sílvia Bel recitaran fragments d'obres de Shakespeare relacionats amb la música. La formació dirigida per Jordi Savall farà una immersió en el Barroc anglès per interpretar Music for The Tempest, de Mattehew Locke, i The fairy queen, de Henry Purcell.
A la segona jornada, dia 16, Somnis i planys; la somniadora, Savall oferirà un recital de viola de gamba amb peces del repertori dels mestres francesos del sgle XVII Monsieur de Sanite-Colombe i Marin Marais. En aquest concert es podran visualitzar totes les facetes expressives de la viola de gmba, segons que h afirmat Jordi Savall.
A la tercera jornada, dia 17, es tancarà el cicle amb Nits de pelegrinatge i d'exili, a càrrec de la Capella Reial amb cinc cantants solistes i Hespèrion XXI. El repertori inclourà les Cantigas de Santa María, del codi del joglar Martín Codex, i danses i cançons del LLibre Vermell de Montserrat.
* Per als interessats en saber una mica més sobre la persona i trajectòria professional de Jordi Savall, cliqueu damunt del següent enllaç: Qui és Jordi Savall?.