Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

17/8/13

Alfred Bosch, d'ERC, ara s'interesa per les llibertats dels gibraltarenys?

Alfred Bosch, diputat d'ERC al Congrès de Diputats, sembla que no recordi o no vulgui remenar la merda de la traició dels anglesos que Catalunya va patir durant la Guerra de Successió. 
Alfred Bosch i Oriol Junqueras (d'esquerra a dreta)
 Per què el diputat independentista d'ERC, Alfred Bosch, fa cosa de 72 hores es posaba obertament a favor de Gibraltar i de la seva independència, quan aquest penyal està en mans d'Anglaterra gràcies a la traició imperdonable de la corona d'aquell país signant el Tractat d'Utrecht l'abril del 1713, un any abans fins i tot, de la caiguda definitiva de Catalunya a mans dels borbons?.
La llibertat dels gibraltarenys va ser a costa de les llibertats i de la independència de Catalunya.  No veig per enlloc ni la correcció ni la coherència del posicionament de l'Alfred Bosch i del seu partit en aquest affaire que enfronta els governs d'Espanya amb el d'Anglaterra.
La veritat és que em costa molt i molt entendre tant a l'Alfred Bosch amb les seves maniobres verbals, com el tacticisme politic que està utilitzant des del passat dia 12 de setmebre del 2012, un dia desprès de la gran manifestació de la Diada.
Posats a dir o a fer, el més correcte per part d'ERC seria mantenir-se al marge de la picabaralla i no intentar monopolitzar uns fets que per a Catalunya i per als catalans no ens porten cap mena de bons records. Ben al contrari.
No m'és possible tancar aquest post sense referir-me a la impòrtància que a començaments del segle XVIII (1705 en concret) tenia Catalunya respecte a les cancelleries europees. El Cas dels Catalans  n'és un clar i prou significatiu fet històric que posa en evidència i reafirma la traició que els catalans vam patir de la monarquia anglesa. A què ve, doncs, tant d'interès per Gibraltar, senyors d'ERC?. Heu perdut la memòria històrica?.