Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

22/12/13

Tarragona recupera La Savinosa d'acord amb la Diputació tarragonina

Conjunt d'edificacions de l'antic preventori de la Savinosa de Tarragona
Que la Savinosa, l'antic preventori antituberculós de Tarragona, s'arrivi a salvar i recuperar per a la ciutat desprès de més de 40 anys, hauria de ser motiu d'esperança i de confiança per a tots els tarragonins. 
Que desprès de 40 anys un alcalde de Tarragona, en aquest cas el socialista Josep Fèlix Ballesteros, i el president de la Diputació de Tarragona, el convergent Josep Poblet, hagin arribat a un acord per a regenerar i recuperar la zona maritima de la Savinosa, a cavall de les platges de l'Arrabassada i de la Savinosa, hauria de ser motiu de celebració.
Que la ciutat de Tarragona pugui recuperar aquelles instal.lacions i infraestructures encara existents per a rehabilitar tot el que sigui possible encara de recuperar, i poder-ho destinar a noves i modernes instal.lacions destinades fonamentalment a usos culturals i universitaris o d'altres usos no agressius amb l'etorn natural de privilegi on estan les edificacions, per exemple, no ha de deixar ningú indiferents.
No cal dir que la Generalitat de Catalunya no ha de posar cap mena d'entrebanc ni de problemes per a que Tarragona recuperi aquell emblemàtic indret de la ciutat i el pugui destinar a nous usos. No s'hi valdran al.legacions relacionades amb l'urbanisme, amb la protecció de l'etorn natural o de la llei de costes, perquè Barcelona ja ha deixat ben clar que, si els politics volen, i els hi dóna la gana, es pot construir a ran de mar com van fer els barcelonins amb el vist-i-plau de les administracions autonòmica i estatal amb l'hotel Ars entre altres edificacions barcelonines del tot irracionals.
Això sí que és un aterrador atemptat contra la franja litoral
I retornant a l'acord assumit per l'alcalde tarragoní i el president de la Diputació, cal destacar que segons diuen les fonts oficials s'han superat i resolt els dubtes jurídics i tècnics entre les dues parts.
Les primeres accions a realitzar és que la Diputació descatalogui la Saviona que està protegida des de l'any 1979, i es va incorporar a Pla d'Ordenació Urbana l'any 1984. 
Tot i que la darrera paraula la tindrà la Generalitat, és d'esperar i confiar que el centralisme brutal de Barcelona no entorpeixi aquest ambició projecte que durant tants anys hem estat esperant els tarragonins. 
Entre altre coses perquè durant tots aquests anys hem somniat que algun dia la gran finca de la Savionsa seria recuperada, i que els tarragonins i els milers de visitants que arriben la ciutat anualment puguem gaudir d'aquesta ampla i única zona verda en que es pot convertir tot el morrot de la Savinosa.
* Ennllaç a la cruel realitat de la Savinosa.
Addenda.- Entrevista a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.