Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

28/1/14

Dia Internacional en memòria de l'Holocaust nazi - 27 de gener 2014

Un any més, un cop més, la humanitat ha recordat el criminal genocidi dels nazis durant la Segona Guerra Mundial.
Els dictadors Adolf Hitler i Francisco Franco es van trobar a Hendaya
Més de sis milions de jueus inocents van ser assasinats pel sol fet de ser jueus, i desenes de milers de gitanos, homosexuals o gent considerada deshauciada també van ser víctimes de les ànsies de sang i de mort que alimentaven les criminals files de les SS hitlerianes.
No ens cansarem de recordar al major i més sanguinari genocida del segle XX: Adolf Hitler i als seus incondicionals que van fer possible tanta desgràcia humana al cor de la vella Europa.
Tampoc podem oblidar, perquè també és un deure no oblidar, que l'artifex de l'alçament militar que va desencandenar la Guerra Civil espanyola, que en tres anys va causar més d'un milió de morts, va ser un aliat d'Adolf Hitler i del seu règim tenebrós i diabòlic amb el vergonyós suport de l'església romana espanyola.
La cruel repressió que el franquisme va desencadenar un cop acabada la guerra civil contra tots aquells ciutadans republicans que sovint eren executats sense contemplacions, tenia unes clares connotacions amb la persecució nazi contra el poble jueu i altres col.lectius socials.
El règim del dictador Francisco Franco no va tenir contemplacions amb la comunitat jueva resident a España, malgrat els infructuosos intents que van fer per a diluir les politiques reals que van aplicar amb aquesta comunitat que vivia al territori des de temps immemorials.
Sempre recordarem, any rere any, l'Holocaust nazi perquè és i sempre serà de justicia fer-ho, com també haurem de recordar la covardia de l'església romana en general i de l'espanyola en particular pel trist i vergonyós paper que van jugar durant la Segona Guerra Mundial i durant i després de la Guerra Civil espanyola. L'església es va posar decididament al costat dels colpistes.
Addenda.- L'oportunisme de Franco.