Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

16/1/14

Joventuts Musicals de Tarragona: XXIX Cicle d'Hivern, Curs 2013-2014

Com ja és habitual les Joventuts Musicals de Tarragona han fet públic el programa de concerts que formen part del XXIX Cicle d'Hivern corresponent al curs 2013-2014. 
Trio Rodin
Enguany el cicle musical l'estrenarà el Trio Rodin, que habitualment resideix a Utrech, i que està format per Carles Puig, al violí; Esther Garcia, al violancel, i per Jorge Mengotti, al piano, els quals interpretaran obres de Brahms, Bridge, Beethoven i Brunch. El concert començarà a les 8 del vespre del proper dimarts dia 21 de gener al Teatre Metropol.
El següent concert anirà a càrrec de Lucas Macías & la Tempestad, concert que girarà al voltant de Carl Philipp Emmanuel Bach en el 300 aniversari del seu naixement. Aquest concert s'oferirà el dissabte, 8 de febrer, a les 8 del vespre també al Teatre Metropol.
El tercer concert del cicle s'oferirà el diumenge dia 16 de febrer a Teatre Tarragona a 2/4 de 7 de la tarda, i correrà a càrrec cde l'Orquesta Simfònica del Conservatori de Música de la Universitat Nacional de Colòmbia que, sota el títol genèric de Wagner, Art Total oferirà el següent repertori: Der fliegende Holländer-Logengrin; Tristan und Isolde-Tannhäuser; Die Meistersinger von Nürnberg;, i Parsifal-Die Walküre, i que compatarà amb la participació de Maribel Ortega, soprano, Josep Fadó, tenor, i amb el director Mestre Guerassim Voronkow.
I passem al dia 18 de març, a les 8 del vespre, amb l'Orquestra Camera Musicae que, també al Teatre Tarragona, oferirà un concert amb l'obertura de les Noces de Figaro de W.A. Mozart; Concert per a violancel i orquestra, de R. Schuman, i la simfonia número 7 de L. van Beethoven.
Lucas Macías Navarro (Virtuós de l'oboe)
Per al divendres, dia 21 de març a les 8 del vespre i al Teatre Metropol, concert per a Trio, Soprano i Tanza Performer-Quintet d'Art amb Alba Rosa Forasté, soprano; Francesc Rodoreda, violí; Glòria Rodoreda, violancel; Marta Bou, piano, i Pilar Buira, coreografia i performer que interpretaran obres de J. Joubert, C. Guinovart i D. Shostakovich.
Per al dimarts dia 25 de març, també a les 8 del vespre, concert d'old Timers Jazz Band de Praga amb Josef Krajnik, trompeta, vocalista i director artístic; Rudolf Musil, clarinet, saxo-soprano i vocalista; Jaroslav Zelený, trombó i vocalista; Petr Krumphanzl, banjo; Zdenev Vlasatý, tuba, i Petr Zimák, bateria.
I saltem al dimarts, dia 1 d'abril a les 8 del vespre, amb el concert de piano a càrrec de Miquel Farré que oferirà obres de Mompou; Granados, G. Fauré i C. Frank. El concert compta amb la col.laboració de Fundació Caixes Catalanes.
I el darrer concert del cicle, es farà el dia 6 d'abril, al Teatre Tarragona, a les 8 del vespre, i correrà acàrrec de l'Orquestra Camera Musicae "Convida Núria Rial" amv Sis cançons per a soprano i orquestra de cordes d'Eduard Toldrà; Quatre cançons en llengua catalana de Joaquim Rodrigo i Souvenir de Florence, op.70 de Piotr Ilich Txaikovsky, amb Nuria Rial, soprano, sota la direcció de Tomàs Grau.