Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

29/4/14

La Generalitat de BCN-Catalunya margina un cop més Tarragona

Que als diferents governs de la Generalitat catalana el que passi o deixi de passar a la ciutat de Tarragona en concret, o a les terres de les comarques tarragonines en general, els hi rellisqui, no és dir res de nou. Històricament aquest passotisme està ben demostrat.
Sector de la Muralla afectada pel pas de més de 2000 anys d'història
La marginació històrica que patim per part de les politiques escandalosament centralistes de la Generalitat BCN-Catalunya, es torna a manifestar amb la irresponsabilitat de la conselleria de Cultura pel que fa a intervindre d'urgència en el tram de la muralla romana de Tarragona situada a l'extrem est del Passeig de Sant Antoni.
Cal una intervenció d'urgència degut al deteriorament progressiu d'aquest sector de la muralla romana de Tarraco.
Clar que, si els tarragonins no oblidem que els politics de torn han necessitat que hagin passat 20 anys abans que no s'hagin decidit a intervenir a la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona, poca cosa podem esperar de la mediocritat politica dels qui ens han governat i dels qui ara ens governen des de la centralista i egòlatra plaça de Sant Jaume de BCN.
I encapçalo aquest post amb la llegenda de la Generalitat de BCN-Catalunya, perquè és l'expresió més correcta i adequada que se m'ha acudit per reflectir una trista i odiosa realitat socio-politica que des de fa massa anys estem vivint globalment els catalans.  Recordem, si no el Barcelona-Catalunya circuit, el Barcelona-Pirineus o el Barcelona-World, per exemple, o les milionàries inversions que es fan a Barcelona i àrea petropolitana en tots els aspectes en detriment de la resta de Catalunya. El que compta és Barcelona, la madrastra de Catalunya, perquè la resta és secundari.
Els tarragonins ho hem de tenir ben clar: si només una quants metres de la totalitat de la muralla romana de Tarraco els tinguessin a Barcelona, no patiu tarragonins, que s'hi abocarien els milions d'euros que fessin falta per a consevar-la per a la major honra i glòria de l'egòlatra Barcelona. No en tingueu cap dubte.
Sector de la muralla romana amb la Torre de Minerva
Catalunya té un seriós i greu problema, i el problema té un nom: es diu Barcelona (Balances Fiscals Barcelona-Catalunya).
Darrerament, poso un altre exemple, s'han alçat veus afirmant que la qüestió del sobiranisme i de la consulta pel dret a decidir es decidirà i determinarà a Barcelona i àrea metropolitana..., deixant entreveure que als politics barcelonins no els preocupa gaire bé res el que puguin pensar o decidir la resta de catalans perquè ells, els barcelonins, són majoria pel que fa a nombre de vots, i per tant seran ells qui decidiran en nom de tots.
Vista la cosa així, no em resulta en absolut engrescador el fet d'anar a votar, o no, si aquella consulta algun dia s'arriba a convocar i fer. Sempre m'han fet angunia i fàstic els centralismes insolidaris i perversos, i sempre m'ha repugnat el centralisme voraç de Madrid, però resulta que els catalans patim un doble centralisme...., i això ja em resulta excessiu i abominable.
I és que per als barcelonins, quan surten de l'àrea metropolitana, és com si anessin a la perifèria de la gran Barcelona, als barris periferics de la insaciable Barcelona, a les colònies que alimenten Barcelona.
Addenda.- La Muralla Romana de Tarragona