Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

15/4/14

Segon Festival de Musica Antiga 2014 al Reial Monestir de Poblet

Jordi Savall (en primer terme de la foto)
El programa del II Festival de Musica Antiga de Poblet que sota el lema genèric de Les mil i una nits de músiques es farà per segon any consecutiu al monestir de Poblet, a la Conca de Barberà, ja ha sigut presentat oficialment. 
Els tres concerts que configuren el programa es faran els dies 14, 15 i 16 d'agost a l'esplanada del monestir i a l'interior del temple monàstic tal i com ja es va fer l'any passat. Aquesta segona edició coincideix en la celebració del 40è aniversari d'Hesperion XXI, el primer conjunt de música antiga que fou fundat pel mestre Jordi Savall, impulsao i ànima d'aquests cicles de música antiga de Poblet. En aquesta segona edició el director del certamen ha confegit un programa inspirant-se en les músiques mediterrànies, d'orient i d'occident,i en l'evocació de la nit i les músiques del temps del Greco (1514-1614) com a eixos vertebradors del cicle musical. L'Hesperion XXI i el Cor de la Capella Reial, amb solistes i cantants convidats, encetaran el festival.
Cal afegir que en aquesta ocasió, també coincideix la celebració d'aquest segons festival de música antiga amb el 25è aniversari de l'orquestra d'època barroca Le Concert des Nations, que també fou creada pel mestre Jordi Savall.
Panteó reial al temple del monestir de Poblet (Tarragona)
Així doncs, el dia 14 d'agost, el primer concert del cicle que es farà a la plaça del monestir versarà sobre les correlacions de les cultures oriental i occidental a partit de la música i un missatge de pau amb músiques jueves, cristianes i otomanes.
El dia 15, també a la plaça del monestir, el concert inspirant-se en la invocació de la nit Harmonia de les Nacions també comptarà amb una selecció de peces instrumentals recopilades per Jordi Savall, relacionades d'una o altra forma amb la nit, el somni i les celebracions de pau i de dol.
El dia 16, i a l'interior del temple del monestir on es troben els panteons dels reis de la Corona Catalano-Aragonesa, els conjunts La Capella Reial de Catalunya, amb Savall a la viola de gamba, i l'Hesperion XXI interpretaran peces del temps del Greco a cavall d'entre els segles XVI i XVII.
Els preus de les entrades per als concerts de la plaça del monestir oscil.aran entre els 30 i els 35 euros, mentre que el concert de l'església costarà entre els 30 i 40 euros.