Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

11/6/14

Barcelona Dust Forecast Center per ha predir les tempestes de sorra

Barcelona Dust Forecast Center entra en funcionament amb la finalitat de predir tempestes de pols atmosfèric especialment a l'àrea del nord d'Àfrica, Europa i el Pròxim Orient. Es tracta d'un centre que va ser presentat ahir a Madrid, i que es gestionarà conjuntament tant des del Supercomputador BSC-CNS com per l'Agència estatal de meteorologia, AET. 

EXPLICACIÓ DE
LA IMATGEEXPLICACIÓ DE LA IMATGE
 Segons que informa La Vanguardia en l'edició d'ahir dia 10 de juny, el secretari general de la OMM, Organització Meteorològica Mundial, Michel Jarraud, el nou centre d'investigació a Catalunya realitzarà unes tasques importants per a l'activació si procedeix dels mecanismes adequats per a alleugerir els efectes que provoquen les tempestes de pols i sorra, que poden tenir importants efectes negatius per a la salut de les persones, per al medi ambienty i també per a algunes activitats econòmiques com, per exemples, les relaciones amb l'energia i el transport.
La proximitat del supercomputador de Catalunya a les àrees on es produeixen habitualment les tempestes de sorra i pols procedentes fonamentalment al Sahara i que arriben a afectar a Europa i països tant llunyans com Veneçuela, America Central i el nord del Brasil, ha sigut la base fonamental per a que aquestes medicions i controls es facins des de territori català.
No oblidem que amb certa freqüència Catalunya pateix els efectes de glopades d'aire calent procedent del Sahara que, alohra, transporta grana quantitats de pols en suspensió i que si a més plou, la pluja és fangosa.