Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

7/7/14

El super Tifó Neoguri afectarà el sud del Japó passat demà dia 9

Neoguri, un tifó o huracà que s'ha anat gestant a les aigües del Pacific noroest durant els darrers sis dies s'ha anat enfortint fins arrivar avui a la categoria 4, i s'espera que per al dimecres dia 9 arrivi a les ïlles del sud del Japó a les 12 h GMT havent assolit la màxima categoria 5 segons l'escala de Saffir-Simpson.
Segons les dades facilitades per la Marina dels EUA i la Força Aèria Conjunta Typhoon Warning Center el Neoguri arribarà al Japó amb vents sostinguts de 222 km/h (138 mph), calculant-se que les fortes ràfegues de vent que generarà el Tifó seran molt superiors.
Les previsions pel que fa als danys que provocarà el tifó Neoguri és que la vegetació serà durament castigada, i que els habitatges podran patir destroces serioses a les finestres i teulades. També es preveu que es produeixin inundacions considerables especialment als tres metres sobre el nivell del mar. Els habitants d'aquestes zones costaneres s'hauran d'allunyar fins a uns 10 quiolòmetres terra endins. 
No es destarten, també, inundacions a l'interior del pais degut a les intenses pluges que acompanyaran al super tifó del Pacific.
Per als interessats en ampliar aquesta breu informació, accediu a Tropical Storm Risk (TSR ).
Addenda.- La imatge gif que encapçala aquest post no s'actualitza.
EL TEXT INDICATIU
Aquest mapa meteorològic s'actualitza cada 45 minuts aproximadament, des del qual es pot fer un seguiment de l'evolució del temps actual que fa a la zona