Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

20/8/14

l'Ajuntament de Tarragona i la mediocritat de l'àrea de cultura

Estatua d'August al passeig arqueològic de Tarragona
Quina pena que fa constatar un cop més que la mediocritat politica i cultural s'ha instal.lat a l'àrea de cultura de l'Ajuntament de Tarragona, una ciutat que fa dos mil anys va ser declarada Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco per l'emperador Octavi Cesar August, un emperador romà que va residir i governar tot l'imperi durant dos anys des de Tarraco, i l'Ajuntament n'ha passat olimpicament.
Ahir es complien dos mil anys de la mort d'August, curiosament va morir el 19 d'agost d'ara fa dos mil anys, i també curiosament va nèixer un  23 de setembre, dates que coicnideixen amb les dos festes majors de Tarragona, la festa petita de Sant Magí el 19 d'agost, i la festa major per Santa Tecla, el 23 de setembre (Naixement i mort d'August). 
Però malgrat aquestes efemèrides, ahir dia 19 d'agost del 2014, des de l'Ajuntament de Tarragona no es va fer cap referència ni menció als fets esmentats. Vergonyós i escandalós.
Tarragona no es mereix un departament o àrea de cultura municipal dirigit per un politic tan repugnantment insensible pel que fa a la pròpia història local de la ciutat. Pel que es veu el politic de torn deu ignorar els fets que he esmentat abans, i també deu ignorar que Tarraco va ser la capital de la provincia romana que abarcaba més territori d'Hispania.
Un escàndol politic que segurament serà tapat vergontyosament tapant-lo amb el covard mantell de l'oblit per tal d'amagar les profundes mancances dels politics que ens governen.
Marginar amb tanta perversió històrica, humana i politica aquests fets històrics que han enaltit Tarragona durant tots aquests segles, no té perdó, i menys encara quan Tarraco, per la seva romanitat inqüestionable i la seva capitalitat de l'Hispania Citerior, va ser declarada Patrimoni de la Humanitat  l'any 2000 per la UNESCO.
Arc de Triomf de Tarraco a la Via Augusta (any 13 aC).

Addenda.- Breu història,  i informació publicada pel Diari de Tarragona.