Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

20/11/14

La Generalitat de Catalunya mai ha afavorit la ciutat de Tarragona

L'EOI de Tarragona, antiga fàbrica de la Chartreuse
És tracta de perversió politica i administrativa. És politica sectària i perversament contrària als interessos dels tarragonins. La Generalitat de Catalunya, com ja és habitual, una vegada més gira l'esquena a Tarragona,  i se'n fot dels tarragonins. 
L'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona ha quedat escapçada veient reduït l'espai que necessitaria aquest important equipament cultural per a complir correctament les tasques pròpies d'un centre edicatiu d'aquestes característiques.
Fa cosa d'una vintena d'anys que els tarragonins hem estat batallant per tenir una Escola Oficial d'Idiomes digna que superés en escreix els vells, reduïts i deteriorats espais que ocupaba al carrer Pere Martell i desprès a la Rambla Nova.
Però des de la plaça Sant Jaume de la centralista i depredadora Barcelona, poc els importa el que els tarragonins necessitem realment. Aqui, a Tarragona i en el conjunt de les comarques tarragonines, només arriben les escurrialles que es deriven de les politiques centralistes del Govern de Catalunya. Allà, a la Catalunya Vella els diners circulen com l'aigua per a qualsevol projecte per petit i/o insignificant que sigui. 
Allà es poden gastar milions d'euros públics, de tots, amb el Born, per exemple, o amb qualsevol altre projecte de l'àrea metropolitana barcelonina. Diuen que aquells serveis els fem servir tots els catalans, i no és cert.  Quants catalans de fora de la metropolis utilitzem els ferrocarrils catalans?, un altre exemple; o quants catalans diariament utilitzem el metro?. 
Si fem números seriem una xifra insignificant, i tot i això aquests serveis com tants d'altres els paguem entre tots, també els tarragonins. El centralisme depredador barceloní és, per al conjunt dels catalans, tan nefast i provocador com ho pot sder el centralisme madrileny respecte a Catalunya. No hi ha cap diferència entre un i altre centralisme.
No obstant, la incapacitat politica i social de negociar i de mostrar-se intransigent davant de l'administració catalana per part de l'Ajuntament tarragoní i d'altres entitats de la ciutat, fa que l'EOI de la nostra ciutat, desprès d'esperar-la durant molts anys, encara ens l'escatimin vergonyosament des de Barcelona.
En resum, els catalans desgraciadament continuem patim en directe els prepotents i despòtics centralismes madrileny i barceloní, i el sud de Catalunya encara el suportem amb més voracitat.