Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

21/12/14

Raul Castro, queda per resoldre el retorn de les llibertats a Cuba

Primer les llibertats democràtiques, desprès el bloqueig econòmic
El dictador cubà Raül Castro diu que queda pendent de resoldre el cesament del bloqueig econòmic, però ni una paraula respecte a la devolució de la sobirania nacional al poble cubà que, des de fa més de 50 anys, està suportant la repugnant dictadura comunista que fou encapçalada pel decrèpit Fidel Castro, germà de l'actual patètic president. A Cuba tot queda en familia per desgràcia.
El clan familiar dels Castro i els seus incodicionals, s'han apropiat de Cuba, de la seva economia i de les llibertats individuals i col.lectives dels cubans, i mentre que el règim dictatorial castrista no obri les finestres i les portes de les llibertats i de la democràcia de bat a bat i ventili ben ventilat el país, el govern de Cuba no serà creïble, ni mereix que se'l consideri humanitari perquè no ho és.
El president ianki, Barack Obama, fins el moment s'ha decantat per les qüestions econòmiques pel que fa als acords amb el règim cubà, i sembla que de moment això de ventilar Cuba ben ventilat dels putrefactes vaos i pudors de la dictadura, no forma part de l'agenda dels demòcrates americans.
No deixa de cridar l'atenció que siguin els mateixos cubans exiliats que no acceptin els acords inicials del govern USA amb el de Cuba. Centrar-se en primer lloc en qüestions econòmiques i tècniques tot deixant de banda els Drets Humans, no ha fet cap favor ni a Barack Obama ni als seu partit. Al meu entendre, un cop més, Obama ha donat carnassa als Castro i ha donat corda als republicans que sense cap mena de dubte sabran aprofitar la tallada.
Diuen que el papa de Roma, Francesc, ha tingut un paper important per a que els dos governs arribessin a aquests acords, i la veritat sorpren que el papa Francesc en cap moment de les converses secretes que es van mantenir a tres bandes, no posés sobre la taula la qüestió de la dictadura cubana, dels Drets Humans i de les llibertats democràtiques a les que tots els cubans tenen dret de gaudir.
Raül Castro que es deixi de reclamar el cessament del bloqueig, i que no insisteixi en que l'acord és bo malgrat les diferències dels regims de govern dels dos països implicats. Cuba ha d'obrir amb urgència la porta de la llibertat i de la plena democràcia a Cuba, o no podrà reclamar respecte ni reconeixement dels ciutadans que viuen i treballen en països plenament democràtics.
Cuba no és propietat de la familia, o del clan, Fidel-Raül Castro, Cuba és de tots els cubans. Cuba s'ha d'afegir el més aviat possible a la llista de països democràtics del món, i el papa Francesc, el president Barack Obama i tots els líders politics democràtics, han d'exigir com a qüestió imprescindible que abans de donar més passes, el fatídic i esperpèntic clan Castro es retiri definitivament, i que politicament se'n vagin a millor vida.