Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

8/12/14

Tarragona marginada i arraconada per la Generalitat i per Fomento

La linia ferroviària al seu pas per la platja del Miracle de Tarragona
El govern ultra conservador de Mariano Rajoy i el govern sectari de la Generalitat de Barcelona i àrea Metropolitana (que no vol dir de Catalunya) marginen la ciutat de Tarragona un cop més i com és habitual.
Aquest gravissim problema de marginació i oblit que pateix Tarragona per part de les administracions de Madrid i de Barcelona, es pot comprovar com uns i altres ens han estat torejant aquest darrers anys sobre el tercer carril ferroviari clicant des d'aquest enllaç del principal diari madrileny El Pais.
Ens van dir, que per a l'any 2013 començarien els treballs de la linia des de València a Tarragona, i ja estem acabant el 2014, el tercer carril ens el tenim d'imaginar. Mentiders els de Madrid, i desinteressats i despreocupats per la qüestió els de la centralista Barcelona. Tarragona s'ha d'espavilar en crear a correcuita un lobby per a presionar a les administracions per a que Tarragona no quedi marginada d'aquesta linia i servei ferroviari, perquè des de la Generalitat, que en diuen de Catalunya, ni mouen un dit per a presionar a Madrid.
Vista parcial del port i de l'estació de Renfe de Tarragona
I l'alcalde de Tarragona que no es refiï de les aparents bones relacions que sembla que darrerament manté amb l'alcalde reusenc, perquè ni l'ajuntament de Reus ni la seva gent mouran un dit per ajudar a que Tarragona no arribi a quedar al marge del tercer carril.
O és que els tarragonins encara no hem escarmentat desprès de segles, que de Reus no en podem esperar res de bo?. Recordeu, per exemple, la qüestió de les Vegueries?.
On és el conseller gironí Santi Vila, que tant s'ha preocupat per l'AVE de Girona i de Figueres, per a donar un clar, públic i contudent suport a les legitimes aspiracions dels tarragonins?. On s'amaga quan es tracta de resoldre problemes que afecten a la nostra ciutat i, en general, a les nostres comarques?.
Que des de Barcelona, des de la Generalitat, les terres tarragonines i també les lleidetanes mai han estat entre les prioritats de la politica catalana. Ells ja es resolen amb Madrid els que necessiten per a la seva Gran Barcelona. Els de la Catalunya Sud i de Ponent que es fotin, perquè ells ja tenen ben resolta la qüestió de l'AVE.
El problema seriós que patim els catalans, especialment els de les comarques tarragonines i lleidetanes, és una Barcelona egòlatra que mai en té prou, i que tots plegats tenim de suportar la mediocritat dels politics espanyols i també dels catalans.
I com que la putrefacta casta politica ja fa massa temps que no ens serveix per a res, cal que pensem seriosament en votar Podemos a les properes eleccions catalanes i espanyoles del 2015.
Addenda.- L'escola de l'Arrabassada, una altra mentida de la Generalitat de Catalunya.