Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

15/3/15

El dia 20 de març del 2015 es podrà veure un eclipse total de Sol

El proper divendres, dia 20 de març, es produirà un imponent eclipse de Sol a la vegada que es podrà contemplar una super Lluna. Des d'aquest enllaç es podrà fer un seguiment en directe de tot el procès de l'eclipse, o també des d'aquest altre enllaç.
Pel que fa a la visualització del fenomen des de Catalunya, i des de les diferents poblacions del territori, des d'on l'eclipse no serà total sinò parcial, també podeu consultar aquest enllaç.
L'indret geogràfic més buscat pels aficionats a l'astronomia i pels professionals,  són les Ïlles Feroe situades a l'Atlàntic Nord, i que pertanyen a la corona de Dinamarca. Aquest eclipse total que veurem d'ací a cinc dies, va tenir un precedent l'any 1999, any que també ens va oferir un espectaclar i emocionant eclipse total solar, dificil d'oblidar per als cientifics i per als aficionats.
Cal recordar que aquest mateix divendres, dia 20, a les 22.45 hora UTC entrarem a l'Equinocci de Primavera. I aprofito per a recordar que l'últim diumenge del mes, dia 29, que serà Diumenge de Rams que donarà pas a la Setmana Santa, caldrà canviar l'hora per adaptar els rellotges a l'horari d'estiu.
Addenda.- L'eclipse solar del dia 20, pot tenir efectes negatius per a Europa?. Alertes dels cientifics sobre el canvi climàtic a Europa: Dinamarca i els Països Baixos poden desaparèixer.
EL TEXT INDICATIU
SKY FEROE ISLANDS REAL TIME

EL TEXT INDICATIU
FEROE ISLANDS FORECAST