Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

26/5/15

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha perdut la vergonya

Quan avui hge conegut les declaracions del conseller de la presidència Francesc Homs alertant que les finances de la Generalitat de Catalunya són molt delicades, diré que m'he posat les mans al cap per no dir on me les he posat realment.
Francesc Homs, de passad i com aquell que no vol dir res, ha puntualitzat que les nòmines no perillen però..., les finances per culpa dels d'allà, dels de Castella, són molt delicades. No sé si com a català administrat pel Govern presidit pel convergent Artur Mas em puc creure realment les paraules del conseller de presidència, i per això vull referir-me a despeses que s'estan fent durant els darrers mesos que es podrien estalviar si realment les finances estan tan fotudes.
En primer lloc: calia en aquests moments invetar-se una nova comarqueta catalans, la del Moianès, que entre tots els poblets que la conformen superen justet els 13.00o habitants?. El barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, només aquest barri, ja té molts més habitants quer la nova comarca. 
I quants centenars de milers d'euros, o potser milions, de despesa representarà la creació de la comarca del Moianès tenint en compte l'adequació de la seu comarcal, els sous del personal administratiu i dels membres politics del nou Consell Comarcal?. Calia, insisteixo, inventar-se aquesta nova comarca, al marge dels ocults interessos i rendabilitats politiques?.
En segon lloc: Calia invertir 1,4 milions d'euros en una nova campanya de promoció de qui sap què, si realment les finances de la Generalitat són tan delicades com afirma el conseller Homs?. A qui beneficia l'engegament d'aquesta campanyeta a la catalana?.
En tercer lloc: Són necessàries la creació de noves ambaixadetes a Roma i a no sé quins altres països si les finances estan tan malament?. Quants milions d'euros anuals representen de despesa de diner públic aquestes delegacions de la Generalitat a l'estranger?. Es deuen pagar lloguers d'edificis o d'amples despatxos, nòmines dels delegats del Govern i de personal administratiu i possiblement també tècnic..., etc. 
I en quart lloc: Per què el Govern no redueix els sucosos sous, al marge de dietes i complements que deuen tenir, dels consellers començant pel sou anual del president Artur Mas que supera els 144.000 euros?.
Tota aquesta gent de què van, és que ens vole prendre encara més el pèl del que ja ens el foten diariament i des de fa anys?. No hi han diners per a les pague extres, però n'hi han per a altres coses de les quals els catalans en aquests moments en podem prescindir com les que he esmentat entre moltes altres.