Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

16/7/15

El tifó Nangka ja està fregant la costa sudest del Japó

Tota la mitat sud de l'arxipelag japonès està sota l'alerta màxima meteorològica degut a la proximitat del poderós tifó Nangka, que es calcula que d'ací a poques hores tocarà terra desencadenant inteses plujes i vents molt forts.
El Nangka ja és el tifó número 11 de la temporada, i es desplaça a una velocitat d'uns 20 quilòmetres hora acompanyat per vents de 200 km/h. El tifó és considerat de categoria forta i s'espera que provoqui, a més, fort onatge i despreniments de terres i roques tant a les costes nipones que quedaran afectades per aquest fenòmen meteorològic pròpia de l'època de l'any en que estem, i a zones de Kanagawa, Yamanashi i Saitama.
.A l'àrea de Shikokum les autoritats locals han demanat l'evacuavió de més de 4000 persones, i s'han cancel.lat prop de 150 vols previstos per avui des d'aquesta isla japonesa. A Tokio també s'han cancel.lat uns 25 trens exprès que tenien com a destinació la ciutat de Yamanashi, així com la linia Romance Car que conecta la capital nipona amv Hakone, una destinació més que popular pels turistes degut a la seva proximitat al mont Fuji i a les fonts i aigües termals de la zona.