Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

7/8/15

A Bolzano, a l'Alto Adige, s'han enregistrat temperatures de 42ºC


A la Provincia Autonoma de Bolzano, a la regió de l'Alto Adige a l'extrem norest dels Alps italians, ahir a la tarda es van enregistrar temperatures que ultrapassaven els 42ºC (veure la imatge congelada de la meteocam que encapçala el post).
El canvi climatic, ni cal dir-ho, ja el tenim al damunt gràcies a les miserables macro politiques que els líders politics mundials han anat aplicant al llarg dels darrers 40 anys. Organitzacions serioses i professionalment preparades com Greenpeace fa dècades que va denunciant els problemes que es derivarien de l'explotació i consum dels combustibles fonamentalment fòssil.
I què han sapigut fer els politics?, cimeres, només cimeres sense que ningú assumís responsabilitats serioses i determinants per a aturar el procés contaminant de l'atmosfera, i alhora reduir les massives emissions de CO2 i d'altres contaminants. No han fet res, i el compromís que fa pocs dies va assunir el president yanki, Barack Hussein Obama, per lluitar contra l'escalfament global, és un insult sense precedents a la inteligència humana. La seva proposta i no res, venen ha ser el mateix.
La densitat del gel al Pol Nord de fa tres dies
Els resultats ja els hem anat veient. Cada cop hucarans més virolents i més nombrosos (al Pacific ja se n'han enregistrat 13 pel que fa a l'actual temporada); formació de nombrosos tornados virulents i destructius als EUA; pluges torrencials i inundacions per arreu del món alternant-se en riguroses sequeres; desaparició, de moment, de petites ïlles als oceans; onades de calor com la que estem vivint tant a la Peninsula Ibèrica com en el conjunt d'Europa, i que també han patit al Paquistà i a l'India, etc. 
L'elevada temperatura de les aigües de l'oceà Pacific fa que des de la costa oest dels EUA i de Mèxic es vagin formant tot un rosari de depressions i de tempestes tropicals que van sorgint com bolets.
De tot aquest desgavell climàtic i meteorològic, com no podia ser d'altra manera, tampoc se n'escapen els Pols de la Terra, especialment el Pol Nord, a on la pèrdua de massa gelada és cada any més alarmant
Peró els politics mediocresm covards i irresponsables que tenen a les seves mans els destins del món i de la humanitat, són incapaços de prendre mesures dràstiques, realistes i contudents per a intentar aturar aquest procés destructiu sense precedents del Planeta Terra.