Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

10/8/15

El cicló Hilda, al Pacific est, evoluciona i avança cap a Hawaii

Imatge gif congelada de la trajectoria del cicló Hilda
Des de fa quatre dies s'ha anat gestant la tempesta tropical Hilda davant de les costes mexicanes del Pacific i que al llarg de les hores s'ha convertit en l'huracà o cicló número 14 que s'ha generat al Pacific i que, ahir diumenge tenia la categoria 3 en una escala de 5, i avui dilluns s'ha moderat a categoria 2.
Tot i així, amb vents de més de 120km/h va avançant des del sudest de l'oceà en direcció nordoest, precisament enfilant cap a la latitud de l'arxipèlag de les Ïlles Hawaii, en concret de la Big Island o ïlla de Hawaii que és la que dóna nom al conjunt de les vuit ïlles.
Degut a les altes temperatures de l'aigua, podria tornar a agafar força i potència abans d'arribar a les costes de l'ïlla més al sud de Hawaii.
Tot i que de moment no s'ha decretat cap tipus d'alerta, les autoritats nordamericanes estan fent un permanent seguiment de l'evolució d'aquest nou cicló. Per altra banda, desprès que el poderós cicló Soudelor que va afectar recentment i molt seriosament l'ïlla de Taiwan i les costes xineses, tot i que ja s'ha disolt, encara queden restes de la tempesta tropical Molave que també anava evolucionant darrere del Soudelor, i que ara es trova davant de les costes de l'est del Japó.
Addenda.- Pronòstic de la temporada d'huracans i ciclons.
EL TEXT INDICATIU
Evolució meteorològica a l'àrea de Hawaiï - real time