Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

19/8/15

El tifó Goni ja està afectant les costes del nord de les Filipines

D'esquerra a dreta, els tifons Goni i Atsani en plena activitat el dia d'avui a 2/4 de 3 de la tarda 
Els tifons bessons Atsani i Goni,- els tifons 15 i 16 de la temporada -, que s'han generat al noroest del Pacific al llarg dels darrers dies, s'han anat enfortint en la seva trajectoria imparable en direcció al sudoest del Japó, el Atsani, i en clara direcció al nord de les Filipines i de l'illa de Taiwan. Actualment el tifó Goni ostenta la categoria 3-4 en una eslaca de 5, mentre que l'Atsani, més potent, s'ha convertit en un supertifó que ja supera la categoria 4, quasi bé arrivant a 5.
Fins i tot els astronautes de l'Estació Espacial Internacional, ISS, i els satèl.lits japonesos, especialment el Himawari-8, estan fent un seguiment constant de l'evolució d'aquests dos tifons del Pacific. Actualment el tifó Goni genera vents d'entre els 175 a 185 km/h, mentre que el tifó Atsani genera forts vents huracanats amb vents que superen els 240 km/h.
En qüestió de 12 hores, el tifó Goni ja tocarà de plè les costes de l'illa més al nord de les Filipines, per anar avançant en direcció a Taiwan i les costes xineses que ja van ser colpejades durament fa una setmana pel supertifó Soudelor.
I mentre al Pacific s'està pendent de l'evolució i trajectories dels dos tifons bessons, a l'Atlàntic s'ha generat la tempesta tropical Danny, i segons les estimacions dels observadors del fenomen, i si no canvia de rumb que tot és possible, es dirigirà directament cap a les Antilles i, en concret, a l'est de Cuba.
EL TEXT INDICATIU
Seguiment meteorològic de la zona de les Filipines i del Japó (Hora del Japó)