Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

27/8/15

Erika, la tempesta tropical que segueix la ruta de l'huracà Danny

L'ull de l'huracà Erika penetrant a les Antilles (la imatge no s'actualiza)
Quan encara no s'havia disolt l'huracà Danny que va generar els darrers dies a les aigües de l'Atlàntic, ja es començava a generar la depressió tropical Erika que en el pas de les hores i dies s'ha anat convertint en tempesta tropical per assolir la categoria d'huracà de categoria 1, i que com es pot veure a la imatge que encapçala el post, ja afecta a les illes de les Antilles.
L'Erika genera vents de 85km/h fins tot sobrepassant-los amb fortes ràfegues i fortes pluges. Es calcula que per al proper diumenge ja podria afectar a Santo Domingo i Puerto Rico, per anar apropant-se a les costes del sudest de la peninsula de Florida amb vents que podrien superar dels 120 als 130 km/h.
I mentre això està passant a l'Atlàtic nord, al Pacific est, davant de les costes mexicanes, també s'han anat generant degut a les altes temperatures de l'aigua oceànica, les depressions tropicals Kilo i Jimena, i l'huracà Ignacio de categoria 1 que es dirigeixen cap a l'oest, seguint aproximadament el camí que van recòrrer els huracans Goni i Atsani. 
Mentre que els Goni es va anar desfent després de provocar seriosos estralls al nord de les Filipines tot afectant indirectament la costa est de Taiwan i el sud del Japó, l'Atsani encara roman actiu com a forta tempesta tropical que s'ha anat desviant en direcció norest i que actualment està situat al sudest de les costes de la Peninsula de Kamchatka.
Per altra banda, a l'est de la India s'ha generat el monzó Habagat que ja afecta, a més, el sudest de les costes xineses.