Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

17/8/15

Goni i Atsani, dues tempestes tropicals bessones al Pacific Nord

Encara ens queda el regust desagradable dels dos superciclons Soudelor i Hilda que en els darrers quinze dies van afectar les costes de Taiwan i de la Xina, que ja s'han format, precisament al nord de Papúa-Nova Guinea, dues noves depressions tropicals bessones batejades amb els noms de Goni i Atsani.
Es calcula que al llarg de la setmana les dues depressions es converteixin en tempestes tropicals per arribar a convertir-se en superciclons, també anomenats tifons, a mida que s'acostin un altre cop i de dret cap a Taiwan i a la costa xinesa.
Es calcula que Goni, la primera de les tempestes tropicals, comenci a tocar terra a l'illa de Taiwan entre divendres a la tarda o a primeres hores del dissabte dia 22 si és que abans no perden força o bé derivin la seva trajectoria en direcció nord, i unesd quantes hores desprès ho faci l'Atsani. La temperatura de l'aigua de l'oceà a l'oest del Pacific actualment oscila entre el 29 i els 30ºC.
Des d'aquesta imatge de satèl.lit del Pacific oest, que s'actualitzarà cada dues hores aproximadament, es podrà anar fent el seguiment i l'evolució de les dues tempestes tropicals, i de les que es puguin generar en els propers dies o setmanes.
EL TEXT INDICATIU
La imatge gif del satèl.lit s'actualitza cada dues hores aproximadament
Per altra banda, cal afegir que davant de la costa nord de Mèxic al Pacific s'està gestant una altra depressió tropical batejada amb el nom de Eleven-E, mentre que a l'Atlàntic est, al sud de Cap Verd, també s'esta formant una altra depresió.
L'accident mortal d'aviació que va tenir l'avió de la companyia Trigana Air Service a l'àrea de Papúa fa dos dies, ben bé el podria haver provocat el mal temps que regnava a la zona degut, precisament, a la proximitat de les dues depressions Goni i Atsani a la zona del sinistre.