Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

23/8/15

Els tifons Goni i Atsani, disposats a causar més estralls al Pacific

L'imparable rosari de depresions, tempestes tropicals i huracans o tifons als oceans Pacific i Atlàntic
L'activitat atmosfèrica i climàtica a l'oceà Pacific és intensa. Mentre els tifons Goni i Atsani, els quinzè i setzè de la temporada 2015 al Pacific, continuen donant guerra al noroest del Pacific, continuen donant guerra tot causant grans danys personals i materials, especialment el tifó Goni que ha passat amb virulència pel nord de les Filipines i afectant, també, indirectament l'illa de Taiwan.
El Goni evoluciona lentament generant vents de 162k/h en direcció norest enfilant ruta cap l'àrea japonesa d'Okinawa. Aquest tifó, de moment,ja  ha deixat un balaç de nou persones mortes i un nombre indeterminat de desapareguts a la zona filipina afectada per la seva força destructora. També ha causat molts i seriosos danys materials tant en plantacions com en zones habitades. 
Per la seba banda, el tifó Atsani es calcula que properament arribarà a les ïlles Ogasawara, al sudest del Japó, i en concret l'illa que podria quedar més afectada per la força del tifó és la de Chichijima.
La tempesta tropical Danny que s'ha generat a l'Atlàntic
Aquest tempesta tropical o tifó, genera vents sostinguts de 145 km/h amb ràfegues que arriben als 216 km/h, amb una pressió atmosfèrica de 950 milibars.
La cosa, però, no acaba aqui, perquè darrera del Atsani s'estan formant unes altres tempestes tropicals batejades amb els noms de Loke i Kilo i, al darrere seu, es van formant també noves depressions tropicals tal i com es pot observar en el mapa estàtic que encapçala aquest post.
I pel que fa a l'oceà Atlàntic, la cosa també s'està anomant després de la formació de l'huracà Danny que s'encamina de dret cap a les Antilles, i al darrere seu ja s'està formant una altra depressió.
A més, a la latitud de 35º nord, ja fa un parell de dies que també s'està generant una altra depressió (Tropical wave) sobre l'arxipèlag de les Bernudes. No queda clar, de moment, quina longitud i latitud acabarà prenent en la seva lenta evolució.
Addenda.- L'escalfament inusual i sostingut de l'oceà Pacific ha desencadenat el fenomen d'El Niño que ja està provocant fortes sequeres i fam a Hondures, per exemple, i és la causa dels nombroros tifons i tempestes tropicals que s'estan generant al Pacific.
EL TEXT INDICATIU
L'evolució meteorològica en temps real al Japó (hora JST)