Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

20/8/15

La tempesta tropical Danny ja genera vents de 120 km/h a l'Atlàntic

Evolució i trajectòria prevista de la tempesta tropical Danny
En els darrers tres dies s'ha anat formant a la costa atlàntica d'Africa, al sud de Capo Verd, la quarta tempesta tropical atlàntica de la temporada, tempesta que l'han batejat amb el nom de Danny, la qual va agafant força generant actualment vents sostinguts de més de 120 km/h, tot dirigint-se cap a les Antilles Menors, al sudest de Cuba.
Si les previsions són encertades, entre les properes 24 a 48 hores la tempesta tropical Danny es podria convertir en un huracà de categoría 3-4.
Els serveis nordamericans NOAA de detecció i seguiment d'aquest fenomens meteorològics, ja han llençat avisos informatius per a la població malgrat que de moment Danny no representa cap amenaça per a la població.
Podeu ampliar la informació de l'evolució de la tempesta tropical Danny des d'aquest enllaç: Informació detallada de la tempesta Danny.
Els tifons Goni i Atsani
En un altre ordre de coses, els tifons o huracans Goni i Atsani que van evolucionant lentament en direcció Taiwan el primer, i en direcció del Japó el segon, són seguits minuts a minut pels serveis meteorològics internacionals.
En principi s'ha descartat malgrat que Goni i Atsani arribar a encavalcar-se formant un supertifó de gran potència destructiva com va passar al mes d'octubre de l'any 1997 amb els potents tifons Ivan i Joan.
Aquell any es va viure un fenomen del Niño com no s'havia enregistrat mai degut a les altres temperatures de l'oceà Pacific, situació que es podria repetir enguany, i reviure un altre fenomen del Niño que podria fer història.
I mentre Goni i Atsani van evolucionant i apropant-se a les costes de Taiwan i del Japó, al darrere seu ja s'han format dues depresions tropicals, l'Invest-94C i l'Invest-93-C al sud de l'arxipèlag de Hawwaiï.
EL TEXT INDICATIU
La previsió  meteorològica al Japó