Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

28/9/15

El plebiscit del 27-S ha fracassat al no obtenir els vots necessaris

Els senyals de fum de victòria dels indis no responen a la crúa realitat si s'analitzen amb rigor i seriositat els resultats electorals de les eleccions catalanes d'ahir, dia 27 de setembre, per a elegir un nou Parlament de Catalunya que es tractava d'això, ras i curt. Cal dir ben clar que qualsevol plebiscit es guanya, o no, sempre amb vots, no en escons. Així ho destaquen, també, els principals mitjans de comunicació d'Europa.
Junts pel Sí ha guanyat en escons, peró ha perdut el pretès plebiscit
Tot i així, ja sabem per trista experiència personal i col.lectiva que sempre que hi han eleccions quasi bé mai ningú perd, i la bruta manipulació de les dades i de les xifres pels partits politics ja és un fet prou habitual.
Els politics i els partits que els hi donen suport, s'han inventat un malèfic art d'engany i manipulació dels resultats que sempre pretenen desorientar i fins i tot enganyar als electors i als ciutadans en general.
I això és el que pretenen fer els de la candidatura heterogènia i amalgamada de Junts pel Sí.
Han perdut força, i molta, respecte als resultats que van  assolir l'any 2012. Les xifres, senyors, no enganyen. Junts pel Sí era una candidatura diversa i dispar des del punt de vista social, politic, ideològic i econòmic pràcticament indigerible. Si a més afegim que la llista estaba formada per CDC, comunistes empenedits, ERC, grups socials com l'ANC i Omnium, etc, etc, és fàcil deduir el caos en el que pot caure el proper Govern de Catalunya per a assegurar la governabilitat per als propers quatre anys.
Els 62 escons que Junts pel Sí ha assolit no els dóna la majoria absoluta ni de lluny, i necessitaran tant sí com no els escons de la CUP de l'Antonio Baños que ja ha fet una crida a la desobediència i ha afirmat que l'Artur Mas no és imprescindible. És més, la CUP ja ha deixcat clar en repetides ocasions que no donaran suport a l'investidura de Mas com a president de la Generalitat. Compliran la seva proclama, o és una mentida més de les que els politics ja ens tenen acostumats?.
L'estrepitosa derrota del PP ha sigut un motiu d'enorme satisfacció 
També caldrà veure quin programa de govern per als proper quatre anys sortirà del aiguabarreig ideològic, politic i social de Junts pel Sí i de les aportacions antisistema i anticapitalista de la CUP.
No sóc pas profeta, ni de lluny ni ho pretenc, però m'arriva al nas un tuf de noves eleccions més aviat del que tots plegats ens podem pensar i imaginar.
Per altra banda, l'arrogància i supèrbia de Ciudadanos amb l'Arrimadas que ja demana noves eleccions, ja ens va dient a tots plegats per on anirà l'oposició d'aquesta nova dreta espanyola que substitueix a l'anacrònic i ultradretà PP. Menys demanar noves eleccions just al finalitzar el mateix dia d'haver-ne celebrat, i més responsabilitat politica i social senyors de C's que heu esdevingut patètics amb la vostra reclamació sectària de partit.
Tot plegat fa que pensi que la ingovernabilitat a Catalunya ja comença a treure el nas per l'horitzó tardorenc de la Mediterrània.
Addenda.- El nou Parlament de Catalunya sorgit de les eleccions catalanes del 27-S. Resultats electorals de les eleccions catalanes del 2012. CiU, en aquelles eleccions de fa tres anys, ja va perdre pel camí 12 diputats (Comparativa electoral 2010-2012).