Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

31/10/15

Chapala, l'insòlit tifó del Pròxim Orient que afectarà el Iemen


Des de fa uns dies que al nord de l'Oceà Indic, entre les costes occidentals de l'India i el sudest de la Peninsula d'Aràbia, s'ha anat generant la tormenta tropical Chapala que a les darreres hores s'ha enfortit notablement, i que es calcula que a les properes hores es convertirà en una super tormenta ciclònia de categaria 4 que generarà fortissims vents que oscilaran entre els 220 als 230 Km/h. 
Chapala en la seva trajectoria es va apropant a les costes del Iemen, país en guerra pels enfrontaments supremacistes de l'àrea aràbiga per part de la sunita Aràbia Saudita i el xiïsme iranià. A banda d'aquesta breu disgresió, els experts informen que la formació d'aquesta poderosa tempesta ciclònica és del tot inusual a la zona on s'ha generat, i en aquest sentit, Clare Nullis, portaveu de l'OMM a Ginebra, ha manifestat que l'impacte al Iemen segurament que serà limitat, però podria afectar molt seriosament i causar danys quantiosos al petit país d'Oman.
En aquest país àrab del sud de la Peninsula aràbiga, l'impacte podria ser brutal especialment a la ciutat costanera de Salalah d'uns 200.000 habitants. L'afectació més important seran les quantioses i abundants plujes que podrien arribar a representar les precipitacions de tot un any en només 48 hores.
Els dos països i especialment el Iemen, no estan preparats, segons l'OMM, per a fer front a un impacte natural tan devastador, per la qual cosa els danys en infraestructures podrien ser molt considerables, al marge dels desllevissaments de terres que es podrien originar.
El cicló més devastador que va afectar a aquesta zona del Pròxim Orient va ser l'any 2007 que va provocar 50 morts i pèrdues materials milionàries.