Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

16/5/16

Pedro Sanchez, el NO al pacte per al Senat el pagaràs car el 26-J

El NO de Pedro Sanchez, no li ha fet cap gràcia al president Ximo Puig
No sé, ignoro, qui assessora des del darrere de les cortines del gran teatre politic esperpèntic d'aquest país, al candidat a la presidència del govern espanyol, Pedro Sanchez. 
A falta dels quinze dies que queden per a que torni a engegar la segona campanya electoral, el NO GRACIAS de Pedro Sanchez a la proposta del socialista i president del País Valencià, Ximo Puig, per a integrar-se al front contra el PP per a impedir la majoria absoluta del Rajoy i dels seus al Senat, el PSOE ho pagarà car, molt car el dia 26-J.
El fracàs de les negociacions de Pedro Sanchez durant tres mesos amb el C's del Rivera, que va acabar amb la signatura d'un acord a dues bandes, peró el poc interès per a formalitzar pactes amb l'esquerra, fa que a hores d'ara i mirant ja cap a l'horitzó del 26-J i dexant enrere la recent història patètica dels resultats del 20-D, Pedro Sanchez no pot anar escalfant motors electorals acusant a l'esquerra d'impedir acords més o menys estables per a formar govern.
Sánchez es va posar a fer teatre de negociació amb Compromís, IU-UP i Podemos, desprès d'haver formalitzat el pacte amb Ciudadanos, quan sabia des d'un començament que els partits d'esquerres mai formalitzarien cap acord amb el centre dreta liberal de C's. El fracàs estava anunciat, Pedro Sanchez, i garantit des d'un bon començament. No calia ni cal ser cap adiví ni gurú per veure el fracàs d'aquelles negoacions.
Pedro, el president valencià, Ximo Puig, ja et va plantar a la reunió federal
Tot plegat va ser un trist i vergonyós espectacle politic peró també mediàtic per a distreure a la clientela. Abraçades, encaixades de mà, paseillos pels passadisos del Congreso de Diputados, declaracions buides de contingut d'uns i altres, etc, etc.
Patètic, esperpèntic. I tot indica que la precampanya i la propera campanya propiament dita, si algú no hi posa algun aturador, la història es repetirà, i els resultats electorals del 26-J variaran ben poc dels sorgits el 20-D.
Per cert, la dreta i el centre dreta, tant a Catalunya com a la resta de l'Estat espanyol, més aviat tendeix a la baixa segons l'enquesta d'opinió que avui publica un diari madrileny. Tant és així, que a Catalunya CDC perdria dos o més diputats respecte al desembre passat, i ERC en perdria com a minim un.
A nivell personal no tinc cap dubte que al Pedro Sanchez alguns dirigents actuals del seu partit i alguns decrèpits barones, que coneixen molt bé les portes giratòries, li estan preparant el llit per a que Sanchez no pugui aixecar el cap, politicament parlant, mai més.
En fí, ja és prou sapigut que cada poble, cada país, cada nació, té el govern que es mereix, segons els índex d'estupidesa i d'ignorància social, o bé de la capacitat de raciocini i d'inteligència dels seus ciutadans. Ni més ni menys.