Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

20/3/17

Equinocci de Primavera 2017, comença a les 11.29h del 20 de març

El Sol, la Lluna i els astres des de Tarragona a l'entrar a l'Equinocci
Ja hi som. Ja hem traspassat la frontera astronòmica entre l'hivern i la primavera, que no vol dir que el fred i les baixes temperatures ja s'han acabat i que tot ja és xauxa. No.
Precisament a partir de passat demà, dia 22 el temps tornarà a fer-nos la guitza segons com s'ho miri cadascú de nosaltres. Quan hi ha sequera la pluja sempre ha de ser benvinguda, i quan hi ha excés de precipitacions, bo és que el temps i la meteorologia s'asereni una mica.
Tots els excessos acostumen a fer-nos mal. I parlant de danys personals i fins i tot col.lectius, potser començarà a ser el moment per a que els mitjans de comunicació comencin a bombardejar la vista i la oida dels ciutadans, amb advertències dels perills que suposa cada estiu convertir-nos en sardines a la brasa espatarrats sobre la sorra de les platges, o fent excessos esportius en hores de canicula, etc.
L'entrada a l'Equinocci de Primavera, per si mateix, ja hauria de ser un toc d'atenció per als despistats o per aquelles persones àvides de sol i de calor, i que són incapaces d'autocontrolar-se. Consulta la previsió meteorològica.
El mapa Mundi ens situa exactament la posició del Sol i de la Lluna, a més de l'ombra del dia i la nit, just en el moment de produïr-se el trànsit del Solstici d'Hivern a l'Equinocci de Primavera del 2017, que s'ha produït exactament a les 11,29h oficials (a les 10.29 UTC/GMT).

EL TEXT INDICATIUEL TEXT INDICATIU
La previsió issobàrica a Europa per avui i per a demà
EL TEXT INDICATIUEL TEXT INDICATIU
Previsió de les temperatures minimes i màximes